Шедевр цьогорічного Великодня: мереживний скручений КРАФФІН

Краффін — беззаперечний король великоднього святкового столу, який стане хітом вашого свята. Надзвичайно красивий вигляд, смачнезне тісто, яке поєднує в собі листкове тісто круасана та мафіна, — звідси й така складна назва.

Ця нова випічка прийшла до нас з Сан-Франциско та дуже швидко набирає популярності у всьому світі. Коли ми вперше побачили таке в Інтернеті, не могли заспокоїтись, поки самі не спекли.

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. цедри апельсина
  • 2 ст. л. апельсинового соку
  • 80 мл теплого молока (35-38°)
  • 6 г (2 ч. л.) сухих дріжджів 100 г цукру
  • 1 яйце та 2 жовтки
  • 350 г борошна (просіяти)
  • 0,5 ч. л. солі
  • 40 г розтопленого вершкового масла (теплого)
  • 100 г м’якого вершкового масла (для змащування тіста)
  • 100 г сухофруктів (наприклад, сушена журавлина, родзинки)
  • жменя волоських горіхів, мигдальних пелюсток, ванілін за бажанням
  • 3 форми для випікання висотою та діаметром ~ 9 см.

Читайте також: Закручені корейські пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх спробує

Приготування:

1. Натираємо цедру половини апельсина.

2. Вичавлюємо сік.

3. Сухофрукти заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Потім промиваємо та просушуємо.

4. До теплого молока додаємо чайну ложку цукру із загальної маси та всипаємо сухі дріжджі. Розмішати та залишити на 10-15 хвилин, щоб зверху утворилася пишна шапочка.

краффін

5. Яйце та жовтки збити з цукром, що залишився на середній швидкості кілька хвилин до пишної світлої маси.

6. Просіяне борошно змішати з сіллю, зробити заглиблення та влити яєчну масу, тепле розтоплене вершкове масло, апельсиновий сік, цедру та дріжджі.

7. Замісити тісто, не додаючи більше борошна. Вимішувати приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане еластичним та не буде липнути до рук.

8. Перекласти в миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, накрити харчовою плівкою та залишити рости в теплому місці на годину-півтори. Коли тісто підросте, розділити його на три частини, сформувати в кулі, накрити плівкою та залишити ще на 10 хвилин.

краффін

9. Розкачати першу кульку тіста в тонкий прямокутник, товщиною близько 2 мм. Тісто має бути досить тонким, але не рватися.

краффін

Змастити рясно м’яким вершковим маслом (100 г масла ділимо на три частини). Рекомендуємо використовувати тільки якісне масло та аромат у вас буде, як у французькій пекарні.

Посипати сухофруктами та горіхами.

краффін

10. Загорнути в рулет, починаючи з вузького боку. Теж саме зробити з рештою тіста.

краффін

11. Кожен рулетик розрізати уздовж гострим ножем, але не до кінця, щоб вийшла одна довга ковбаска.

краффін

12. Закручувати так, щоб розріз весь час дивився назовні та було видно всі шари. Кінчик загнути всередину, перекласти у форму. Накрити та дати підійти в теплому місці приблизно 1 годину.

краффін

краффін

13. Випікати краффін в добре розігрітій до 200° духовці перші 10 хвилин, потім зменшити до 180° і випікати до готовності. Маленький краффін випікається в загальному 20-25 хвилин, а великі 35-40, дивіться по вашій духовці, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою. Якщо зверху вони сильно зарум’янилися, а всередині не готові, просто прикрийте вироби фольгою. Готові краффіни посипте цукровою пудрою.

Звісно процес випікання паски дуже довгий, але воно того варте. Здивуйте цього року своїх рідних!

ТУТКА - Відпочивай корисно
Шедевр цьогорічного Великодня: мереживний скручений КРАФФІН