12 елементарних рецептів з Інтернету, з якими впорається навіть той, хто жодного разу в житті не готував

Як часто буває: приходиш з роботи, сил немає, продуктів теж небагато, та й взагалі готувати ліньки, а от з’їсти чогось смачненького хотілося б. Можна, звісно, замовити доставлення їжі. Або все ж таки витратити десять хвилин, пошкребти по засіках і приготувати кулінарний мінішедевр.

Спеціально для таких ситуацій Тутка зібрав найпопулярніші та найпростіші рецепти з TikTok та YouTube, які допоможуть смачно та ситно поїсти, здивувати друзів та залишатися на кулінарній хвилі.

Сосиски в бубликах

приготувати

Проста та ситна закуска зі звичайних інгредієнтів з оригінальною подачею.

Інгредієнти:

  • сосиски;
  • бублики;
  • молоко;
  • сир;
  • сметана/майонез.

Спосіб приготування:

  1. Нанизуємо бублики на сосиски. Для цього радимо підібрати в магазині вироби правильного діаметра. На одну сосиску йде близько 6-7 бубликів.
  2. Замочуємо заготовлення у молоці приблизно на 10-15 хвилин. Важливо стежити, щоб бублики не перетворилися на кашу.
  3. Укладаємо заготовлене у форму для випічки та змащуємо сметаною або майонезом. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 10 хвилин.

Оладки з банана

приготувати

Інгредієнти:

  • банани – 3 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • кислий йогурт – 200 г;
  • заморожені ягоди – 100 г;
  • вівсянка – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Усі інгредієнти кладемо в одну миску та збиваємо блендером.
  2. Обсмажуємо по 1 хвилині з кожного боку.
  3. До речі, для приготування цієї страви також можна використовувати почорнілі та перезрілі банани, які зазвичай мають неапетитний вигляд, а викидати шкода.

Читайте також: 16 рецептів, побачивши які так і хочеться вигукнути: «І все? Так легко!»

Ньоки

Ньоки, або італійські галушки, стали дуже популярними не лише у себе на батьківщині, але й у всьому світі. З них легко і швидко можна приготувати ситний обід або вечерю і зробити це з дітьми!

Інгредієнти:

  • картопля молода – 700 г (6-7 шт.);
  • жовток – 1 шт.;
  • борошно – 80 г (0,5 склянки об’ємом 250 мл);
  • сіль/перець – на смак.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і відварюємо картоплю до повної готовності.
  2. Розминаємо готову картоплю будь-яким способом – вилкою, товкачем або блендером.
  3. Поступово додаємо борошно та спеції та ретельно замішуємо тісто. За бажанням можна додати ще й броколі – так буде корисніше.
  4. Ділимо готове тісто на маленькі шматочки та формуємо ньоки. В оригіналі вони овальні, але можна надати їм будь-якої форми (і покреативити з дітьми). Розмір – трохи менше від очищеного волоського горіха.
  5. Кип’ятимо воду та невеликими порціями варимо ньоки від 1 до 2 хвилин. При готовності вони виринають на поверхню.
  6. Розкладаємо по тарілках. Можна подавати з улюбленим соусом.

Сендвічі без хліба

приготувати

Якщо вдома раптом не було хліба, а так хочеться бутерброд, то цей рецепт врятує становище.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 шт.;
  • сир;
  • ковбаса;
  • яйце – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо картоплю, остуджуємо та ріжемо на скибочки шириною приблизно 1 см.
  2. Обкатуємо скибочки в паніруванні та викладаємо на розігріту сковорідку.
  3. Підрум’янюємо заготовки наших сендвічів з одного боку, перевертаємо та викладаємо зверху декілька слайсів сиру та ковбаси, накриваємо зверху ще однією скибочкою картоплі.

Паста з фетою та чері

Інгредієнти:

  • спагеті – 130 г;
  • сир фета – 130 г;
  • помідори чері – 350 г;
  • олія оливкова – 60 мл (4 ст. л.);
  • сіль собі на смак;
  • перець чорний мелений – до смаку;
  • часник – 2 зубчики;
  • орегано сушений – 0,5 ч. л.;
  • базилік свіжий – 1-2 гілочки.

Спосіб приготування:

  1. На дрібній тертці натираємо часник.
  2. У форму для запікання кладемо фету одним шматком, а довкола нього викладаємо цілі помідори. Поливаємо все оливковою олією (3 ст. л.), зверху висипаємо чорний перець, орегано та часник. Ставимо у розігріту духовку на 30 хвилин при 200 градусах.
  3. Через 20 хвилин кип’ятимо воду, додаємо сіль і оливкову олію, що залишилася. Висипаємо туди спагеті та варимо до готовності.
  4. Коли сир фета підрум’яниться, а помідори потріскають та виділять сік, виймаємо форму з духовки.
  5. Лопаткою розминаємо та перемішуємо сир, помідори й сік, що виділився, в однорідний соус. Якщо рідини мало, доливаємо 1-2 ст. л. води з-під макаронів. Додаємо дрібно нарізаний базилік.
  6. Спагеті відкидаємо на друшляк і перекладаємо в гарячий соус.
  7. Все перемішуємо та залишаємо на 1 хвилину, щоб соус увібрався в спагеті. Паста подається гарячою.

Сніданок із яйцем

Інгредієнти:

  • хліб для тостів;
  • сир;
  • ковбаса;
  • яйце – 1 шт.;
  • кетчуп.

Спосіб приготування:

  1. Збираємо бутерброд: скибочку хліба намащуємо кетчупом і викладаємо начинку із сиру та ковбаси.
  2. Накриваємо зверху хлібом і робимо у ньому ложкою заглиблення.
  3. У заглиблення розбиваємо яйце.
  4. Відправляємо в духовку на 10 хвилин за 180 градусів.

Перекус до школи за 10 хвилин

приготувати

Інгредієнти:

  • кефір – 100 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 1/4 ч. л.;
  • сіль – до смаку;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • борошно рисове – 50 г;
  • сир твердий – 80 г.

Спосіб приготування:

  1. У кефір додаємо соду, добре перемішуємо. Збиваємо яйце, солимо до смаку, ще раз перемішуємо. Поступово вводимо борошно, ретельно розмішуючи, щоб тісто вийшло, як на млинці. Наприкінці додаємо оливкову олію.
  2. Натираємо сир на великій тертці, ставимо розігріватися сковороду.
  3. На розігріту суху сковороду виливаємо тісто, роблячи з нього млинець.
  4. Коли верх схопиться, посипаємо частиною сиру.
  5. Складаємо навпіл і ще тримаємо по пів хвилини з кожного боку.

Шоколадні нагетси

Спочатку слово “нагет” означало “золотий самородок”. Потім воно плавно перекочувало на кухню, перетворившись на страву зі шматочків курячої грудки в паніруванні. Ми ж пропонуємо вам зовсім революційний рецепт — нагетси з шоколадом.

Інгредієнти:

  • шоколад;
  • хліб для тостів;
  • яйця;
  • панірувальні сухарі.

Спосіб приготування:

  1. Хліб трохи розкачуємо качалкою, всередину кладемо по шматочку шоколаду.
  2. Накриваємо другою скибочкою хліба, ножем або за допомогою кухля вирізаємо нагетси з центру тосту.
  3. Опускаємо в яйце і зліплюємо краї, остаточно формуючи закритий кружечок із шоколадом усередині.
  4. Паніруємо у сухарях.
  5. Обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки.

Лайфхак. Замість панірування можна використовувати скоринки, що залишилися від тостів під час приготування. Висушуємо в духовці до стану сухарів і натираємо на тертці. І проста альтернатива готовому паніруванню перед нами.

Жульєн у хлібі

приготувати

Інгредієнти:

  • булочки – 6 шт.;
  • печериці – 600 г;
  • оливкова олія;
  • часник – 2 зубчики;
  • філе куряче – 300 г;
  • сир твердий –180 г;
  • сіль/спеції до смаку;
  • сметана (20%) – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. На оливковій олії обсмажуємо часник.
  2. Додаємо порізану кубиками курячу грудку.
  3. Солимо і додаємо спеції до смаку.
  4. Коли курка посмажилася, перекладаємо її в окрему тарілку, а на тій же сковороді готуємо гриби до випаровування всієї вологи.
  5. На булочці відрізаємо «шапочку» і вирізаємо м’якоть, але не всю: близько 1 см з обох боків залишаємо.
  6. На дрібній тертці тремо сир, додаємо туди сметану та перемішуємо.
  7. Змішуємо гриби, курку і сир зі сметаною і наповнюємо сумішшю булочки.
  8. Зверху посипаємо сиром, закриваємо хлібною кришечкою та ставимо на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Піццекекси

приготувати

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • сир – 200 г;
  • ковбаса – 100 г;
  • помідори чері – 10 шт.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо яйця, розпушувач та сметану.
  2. У суміш, що вийшла, додаємо порізані сир, ковбасу й помідори та все це перемішуємо.
  3. Заповнюємо форми для кексів та відправляємо в духовку на 20 хвилин.

Запечені пельмені

Інгредієнти:

  • пельмені – 500 г;
  • гриби – 300 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • вершки – 200 мл;
  • сир – 100 г;
  • перець/сіль до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Обсмажуємо цибулю, потім до неї додаємо гриби та часник.
  2. Додаємо сіль та перець.
  3. Додаємо молоко та сир. Продовжуємо готувати на сковороді до загусання маси та розплавлення сиру.
  4. Пельмені обсмажуємо у фритюрі або на сковороді до золотистої скоринки. Перекладаємо у форму для запікання чи горщики.
  5. Зверху поливаємо сумішшю, що вийшла, і посипаємо сиром.
  6. Ставимо в духовку на 5-10 хвилин.

«Райська насолода» в домашніх умовах

приготувати

Інгредієнти:

  • згущене молоко – 1 банка (400 г);
  • кокосова стружка – 150 г;
  • масло вершкове – 180 г;
  • шоколад – 3 плитки (300 г).

Спосіб приготування:

  1. Ставимо каструлю на розігріту плиту і змішуємо в ній згущене молоко, кокосову стружку і масло. Готуємо доти, доки маса не стане густою та однорідною.
  2. Отриману суміш викладаємо у форму та утрамбовуємо. Попередньо можна помістити у форму харчову плівку, щоб суміш потім було легше звідти діставати.
  3. Розрізаємо масу на «цеглини».
  4. Розтоплюємо шоколад і занурюємо в нього шматочки.
  5. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.

А які швидкі та легкі рецепти є у вашому виручай-списку?

ТУТКА - Відпочивай корисно
12 елементарних рецептів з Інтернету, з якими впорається навіть той, хто жодного разу в житті не готував