Закручені корейські пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх спробує

Ці неймовірні пончики зведуть з розуму кожного, хто їх спробує! Вони пухкі, м’які всередині та дуже хрусткі зовні. Один їх незвичайний зовнішній вигляд приваблює та викликає апетит. Оцініть нескладний рецепт смачних корейських пончиків закрученої форми!

пончики

Інгредієнти для корейських пончиків:

  • 3 склянки борошна (360 гр) + кілька ложок на розкачування тіста;
  • 2 ст. л. вершкового несолоного масла;
  • 1 упаковка сухих дріжджів (близько 7 гр);
  • 5 ст. л. цукру;
  • 1 склянка молока (250 гр)
  • 1 яйце;
  • 1/2 ст. л. солі;
  • рослинна олія для смаження;
  • 1/2 ст. л. кориці.

Беремося за приготування:

1. Вершкове масло розтопити, додати в нього склянку молока, 2 ст. л. цукру, 1/2 ст. л. солі, ретельно розмішати, поки не розчиниться цукор. Потім розбити яйце, знову перемішати. Всипати сухі дріжджі.

пончики

Читайте також: Нові салати на Новий рік 2021: найкращі рецепти з фото

2. Додати 3 склянки (360 гр) борошна, замісити м’яке тісто. Накрити та поставити в тепле місце для збільшення тіста в два рази.

3. Коли тісто піднялося перший раз, примніть його руками та знову залиште в теплому місці в накритому вигляді, щоб воно знову піднялося у два рази.

4. Ділимо тісто на 16 приблизно рівних частин, катаємо з них кульки. Накриваємо харчовою плівкою.

пончики

5. Беремо один шматочок тіста, розтачуємо в довгу ковбаску, починаючи від центру. Потім один кінець закручуємо вгору, а інший — вниз.

пончики

6. І закручуємо в джгут. Пальцями злегка прищипуємо край, щоб скріпити тісто.

пончики

7. Повторюємо з усіма іншими шматочками. Ми залишаємо на 10 хвилин, щоб піднялося.

8. Через 10 хвилин обов’язково перевертаємо тісто на інший бік, щоб воно було рівномірно об’ємним з усіх боків. Ми залишаємо ще на 10 хвилин.

9. Можна смажити! Розігріваємо олію в глибокій посудині. Потім зменшуємо вогонь до середнього, щоб пончики рівномірно та поступово просмажувалися як зовні, так і всередині. По кілька хвилин з кожного боку, обережно перевертаємо їх щипцями.

10. Смажимо до такої коричневої скоринки. Даємо зайвій олії стекти.

Окремо, за бажанням, змішуємо цукор, що залишився, з корицею, пересипаємо в паперовий пакет. Кладемо туди пончики, трясемо пакет. Викладаємо закручені пончики в цукрі та кориці на тацю. Смачного!

Детальніше про те, як приготувати корейські закручені пончики, дивіться у відео нижче:

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
Закручені корейські пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх спробує