РЕЦЕПТ: Сало на смак як копчене, але коптити не треба

Таке сало можна подавати до картоплі, готувати бутерброди або їсти як самостійний продукт.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг сала з м’ясним прошарком;
  • 2 головки часнику;
  • 3 ст. л. чорного меленого перцю.

Для розсолу:

  • 2 жмені лушпиння ріпчастої цибулі;
  • 5 чорнослив;
  • 2 лаврові листки;
  • 200 г солі;
  • 2 ст. л. цукру.

сало

Читайте також: Незвичайний рецепт шашлику, без мангалу, без вугілля, без виїзду на природу

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти розсолу залийте 1 л води та доведіть до кипіння.
  2. Ретельно вимийте і висушіть сало, розріжте його на два шматки. Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Залиште охолоджуватись прямо в розсолі на ніч.
  3. Часник з’єднайте з перцем. Сало вийміть з маринаду, обсушіть, натріть часниковою сумішшю.
  4. Загорніть кожен шматочок в харчову плівку. Якщо плануєте з’їсти його протягом тижня, зберігайте в холодильнику. Для більш тривалого зберігання помістіть в морозилку.

Джерело: naykapravdu.v.ua

ТУТКА - Відпочивай корисно
РЕЦЕПТ: Сало на смак як копчене, але коптити не треба