Таке сало можна подавати до картоплі, готувати бутерброди або їсти як самостійний продукт.
Необхідні інгредієнти:
- 1 кг сала з м’ясним прошарком;
- 2 головки часнику;
- 3 ст. л. чорного меленого перцю.
Для розсолу:
- 2 жмені лушпиння ріпчастої цибулі;
- 5 чорнослив;
- 2 лаврові листки;
- 200 г солі;
- 2 ст. л. цукру.
Читайте також: Незвичайний рецепт шашлику, без мангалу, без вугілля, без виїзду на природу
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти розсолу залийте 1 л води та доведіть до кипіння.
- Ретельно вимийте і висушіть сало, розріжте його на два шматки. Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Залиште охолоджуватись прямо в розсолі на ніч.
- Часник з’єднайте з перцем. Сало вийміть з маринаду, обсушіть, натріть часниковою сумішшю.
- Загорніть кожен шматочок в харчову плівку. Якщо плануєте з’їсти його протягом тижня, зберігайте в холодильнику. Для більш тривалого зберігання помістіть в морозилку.
Джерело: naykapravdu.v.ua