Звичайний шашлик на вугіллі не зрівняється з домашнім, але якщо у вас немає можливості виїхати на природу, а шашличка дуже хочеться, то цей рецепт саме для вас. Виходить дуже апетитний шашлик!
Інгредієнти для шашлику в банці:
- Свинина (антрекот) — 1 кг
- Бекон — 250 гр
- Цибуля ріпчаста — 2-3 шт
- Сік лимону
- Вода — 100 мл
- Сіль — до смаку
- Перець
- Коріандр
- Приправи для шашлику.
Читайте також: Час перетравлювання їжі в шлунку людини
Спосіб приготування шашлику в банці:
- М’ясо промити і порізати на невеликі шматочки.
- Додати сіль, перець, спеції і сік лимону
- Цибулю порізати кільцями і додати до м’яса, залити водою. Залишити маринуватися на 30 хвилин.
- Бекон порізати тонкими смужками.
- Нанизуємо на шашличні палички м’ясо, чергуючи з беконом і цибулею.
- На дно банки кладемо решту цибулі, в кожну банку кладемо 4-5 «шампурів».
- Закриваємо банку фольгою.
- Важливо! Банка повинна бути сухою зовні.
- Ставимо в холодну духовку (щоб банка не луснула), і ставимо на 180-200 °С на 60-80 хвилин.
- Трохи остудимо банку з шашликом, не відчиняючи духовки. Обережно відчинимо духовку, щоб при різниці температур не луснула банка.
Дістаємо приголомшливо апетитний шашлик, який дуже легко і просто готується в домашніх умовах!