5 жахливих страв із їдальні, які колись їли всі, а сьогодні це дикість

Радянські їдальні були окремим світом, де панували особливі порядки. Меню таких закладів громадського харчування було досить широким, але деякі страви виявлялися настільки неапетитними, що люди досі згадують їх з мурахами по тілу.

Рисова каша

Рис використовувався як самостійний гарнір і для приготування каш. Крупу варили у величезних каструлях, забуваючи регулярно перемішувати. Тому рис часто пригорав та склеювався. Тож відвідувачі їдалень нерідко отримували дивні склеєні білі грудки з присмаком металу. Це було не дуже смачно.

Суп з риб’ячими очима

страви

У 76-му році минулого століття вийшла ухвала та присвоєння кожному четвергу статусу «рибного дня». Такі правила діяли в багатьох кафе, ресторанах та їдальнях. Рибні страви замінювали м’ясні та поповнювали запаси білка. З риби готували котлети та салати, варили супи. Останні часто робили із консервів, наприклад, із кільки. У тарілці можна було побачити риб’ячі голови та навіть очі, котрі окремо собі плавали.

Читайте також: Де ще згодиться товкачка для пюре

Куряча локшина

страви

Здавалося б, звичайна страва, але багато радянських кухарів змінювали й доповнювали класичний рецепт, додаючи до курячого супчику з локшиною багато води та величезну кількість цибулі. Вкінці смак виходив незрозумілим. А ще ніжна тонка локшина могла замінюватися грубою вермішеллю, яка при варінні склеювалася та перетворювалася на неїстівні грудки.

Картопляне пюре

Картопляне пюре за радянських часів було популярним гарніром через доступність картоплі. Але до такої страви в їдальнях замість молока та вершкового масла для досягнення потрібної консистенції додавали води. У результаті в остиглому вигляді пюре застигало та нагадувало клейстер, який практично неможливо було вживати.

Вінегрет з оцтом

страви

Салати теж були невіддільною складовою меню їдалень і готували їх часто з того, що знаходилося в коморах та льохах. Іноді овочі виявлялися підгнилими та несвіжими, але кухарі і їх пускали в хід. Одним із найпопулярніших салатів був, звичайно, вінегрет, який рясно присмачували оцтом, ймовірно, саме для маскування зіпсованих інгредієнтів. Смаком і запахом відгонило за кілометр.

Ось такими були найбільш неапетитні радянські страви з тогочасних їдалень.

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
5 жахливих страв із їдальні, які колись їли всі, а сьогодні це дикість