16 рецептів, побачивши які так і хочеться вигукнути: «І все? Так легко!»

Страва за 10 хвилин — це не лише бутерброд і яєчня. В кулінарії є безліч рецептів, які заберуть у вас не більше пів години, а результат не соромно буде подати навіть на святковий стіл. Мінімум інгредієнтів, трішки вільного часу — і кулінарний шедевр у вас на столі.

Ми в Тутка обожнюємо рецепти, з якими впорається навіть недосвідчений кулінар. А в бонусі ви побачите рецепт, який стане прекрасним варіантом, якщо терміново треба нагодувати гостей десертом.

Швидкі рулетики з хліба та сосисок в яєчному клярі

  • Інгредієнти: 4 скибочки хліба для тостів, 2 сосиски, яйце та майонез.
  • Спосіб приготування: обріжте краї зі скибочок хліба. Змастіть їх майонезом і накрийте скибочкою сиру чедер. Зверху покладіть сосиску і скрутіть рулет. В окремій мисці злегка збийте яйце і занурте туди рулетики. Обсмажте їх на сковороді на невеликій кількості олії до апетитної скоринки.

Сичуанська скляна локшина за 10 хвилин

хвилин

  • Інгредієнти: фарш, скляна локшина, 5 зубчиків часнику, 1 цибулина, столова ложка соєвого соусу, імбир, сіль, цукор і перець.
  • Спосіб приготування: замочіть локшину в гарячій воді на 5 хвилин і злийте воду. У розігрітій сковороді обсмажте фарш і додайте подрібнений часник, імбир. Тушкуйте все до 2 хвилин, додайте м’яку локшину і готуйте ще пів хвилини. Приправте страву соєвим соусом, дрібкою солі, цукру та перцю. Вкінці додайте трохи нарізаної цибулі.

«Коли я приготував кабачки за цим рецептом, мої батьки попросили мене готувати цю страву завжди»

  • Інгредієнти: 3 кабачки, 3 помідори, 3 картоплини, 100 грамів моцарели, склянка сметани або вершків, 2-3 зубчики часнику, 200 грамів твердого сиру, сіль і спеції.
  • Спосіб приготування: наріжте кільцями кабачки, помідори, картоплю, моцарелу і покладіть все це у форму для запікання. Приготуйте соус, змішавши сметану (або вершки) зі спеціями, додайте часник і сіль. Випікайте протягом 40 хвилин при 180 °C. Посипте запіканку тертим сиром і запікайте ще 5-7 хвилин.

Грибний бефстроганов менш ніж за 20 хвилин

хвилин

  • Інгредієнти: пакування яєчної локшини, гриби, цибулина, 4 зубчики часнику. Для соусу: 2 склянки овочевого бульйону, 3 ложки вершкового масла, вустерський соус (за бажанням), чебрець, чверть столової ложки борошна.
  • Спосіб приготування: обсмажте цибулю на вершковому маслі, додайте часник і гриби, готуйте 3 хвилини. Змішайте овочевий бульйон, чебрець, вустерський соус і борошно. Варіть соус на середньому вогні до загусання. Додайте вершки та зніміть з вогню. Додайте сіль і перець на смак і залийте соусом заздалегідь приготовлену локшину.

Читайте також: 8 кулінарних лайфхаків, які так спростять процес приготування їжі, що йти в ресторан вже не захочеться

Макарони з кабачками та помідорами. Лише 20 хвилин — і на вашому столі з’явиться чудова ситна страва

хвилин

  • Інгредієнти: макарони, кабачок, цибулина, кілька помідорів, твердий сир, олія.
  • Спосіб приготування: кабачки, цибулю і помідори, очищені від шкірки, поріжте кубиками. Часник дрібно порубайте, а сир натріть на великій тертці. Спочатку обсмажте цибулю, а потім додайте до неї кабачки та посоліть. Коли кабачки підрум’яняться, додайте помідори, всі спеції й тушкуйте 10 хвилин. Змішайте з відвареними макаронами та прикрасьте тертим сиром.

Виявляється, цвітна капуста може бути смачнішою від м’яса

хвилин

  • Інгредієнти: цвітна капуста, пів склянки молока, яйце, борошно, сіль, півтори склянки рослинної олії, 100 грамів сметани, по 2 столові ложки майонезу і кетчупу, декілька зубчиків часнику.
  • Спосіб приготування: розділіть капусту на суцвіття, вкиньте до кип’ячої підсоленої води та варіть 10 хвилин. Для кляру змішайте борошно, молоко, яйце та сіль. Присипте суцвіття капусти борошном, занурте в кляр і обсмажте до золотистого кольору в кип’ячій олії. Зі сметани, майонезу, кетчупу та часнику зробіть соус.

10 хвилин + 15 хвилин в духовці, і печиво до чаю готово! Рецепт бюджетного печива

хвилин

  • Інгредієнти: 1 яйце, 100 г цукру, склянка борошна, 100 мл рослинної олії, чайна ложка розпушувача.
  • Спосіб приготування: змішуємо яйце з цукром і збиваємо вінчиком. Далі йде рослинна олія і борошно, перемішане з розпушувачем. Тісто нарізаємо, як вам зручно, і кладемо до розігрітої до 180 °C духовки на 15 хвилин. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

«Мої друзі-філіппінці навчили мене готувати локшину швидкого приготування. Мені такий спосіб дуже сподобався, практикую його регулярно»

хвилин

  • Інгредієнти: брикети локшини, сосиски, куркума, імбир, сушений часник, рослинна олія, кунжут, плавлений сир, капуста.
  • Спосіб приготування: на сильно розігрітій олії злегка обсмажте імбир, додайте порізані сосиски. Коли вони стануть золотистого кольору, залийте їх водою. Насипте куркуму, сушений часник, кунжут і трохи плавленого сиру. Зверху викладіть брикети локшини. За кілька хвилин до готовності додайте посічену білокачанну або пекінську капусту.

Крапельки-пончики, вкриті цукром і корицею

хвилин

  • Інгредієнти: пів склянки цукру, кілька яєць, ванілін, 2 столові ложки топленого масла, склянка сметани, 2 склянки борошна, рослинна олія для смаження.
  • Спосіб приготування: яйця і цукор збийте до збільшення об’єму вдвічі. Додайте ванілін, вершкове масло, кефір і перемішайте. Всипте борошна і замісіть тісто. Розтопіть масло в глибокій сковороді. Чайною ложкою беріть тісто і занурюйте його в кип’ячу олію. Смажте до золотистого кольору і посипте готові пончики сумішшю кориці та цукру.

Хрустка картопля з розмарином і часниковою олією

  • Інгредієнти: картопля, сіль, перець, розмарин, рослинна олія, декілька зубчиків часнику.
  • Спосіб приготування: наріжте картоплю тонкими скибочками та відваріть до напівготовності. Викладіть в розігріту сковороду з рослинною олією, посипте спеціями. Обсмажуйте до золотистого кольору. Окремо змішайте пропущений через прес часник, розтоплене вершкове масло і розмарин. Викладіть картоплю на тацю, залийте її соусом і перемішайте.

«Мій улюблений рецепт домашнього морозива»

хвилин

  • Інгредієнти: 2 столові ложки какао, близько півлітри молока, 4 столові ложки цукру, 2 столові ложки сухого молока, по 1 столовій ложці кукурудзяного крохмалю і ванільного цукру. Декілька плиток шоколаду для глазурі.
  • Спосіб приготування: в сотейнику з’єднайте какао, цукор і молоко. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи та додайте сухе молоко. Окремо розведіть крохмаль в молоці та влийте в кип’ячу шоколадну масу. Варіть на повільному вогні, не припиняючи помішувати, поки суміш не почне закипати. Остудіть масу, розлийте по формах і покладіть в морозильник на кілька годин. Готове морозиво занурте в розтоплений шоколад для отримання глазурі.

Дораякі з начинкою «Нутеллою»

  • Інгредієнти: 3 чайні ложки меду, 3 яйця, пів склянки цукру, дрібка солі, чайна ложка розпушувача, чайна ложка ванільного цукру, борошно, «Нутелла».
  • Спосіб приготування: змішайте цукор, сіль і яйця, додайте ваніль та мед. Влийте молоко і засипте борошно, заздалегідь змішане з розпушувачем. Має вийти рідке тісто. Дайте йому постояти 10-15 хвилин. Спечіть млинці діаметром близько 11 см. На центр готового млинчика викладіть столову ложку «Нутелли» і накрийте зверху другим млинцем.

Гострі крильця

хвилин

  • Інгредієнти: курячі крильця, сіль, перець, сушений часник, кукурудзяний крохмаль, вершкове масло, гострий перець.
  • Спосіб приготування: крильця натріть сіллю, перцем, сушеним часником і обваляйте в кукурудзяному крохмалі. Поставте в холодильник мінімум на годину. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте до нього гострий соус, часниковий порошок, чорний перець і доведіть до кипіння. Замочіть крильця в соус і обсмажуйте у фритюрі до золотистої скоринки.

Гарбузовий суп з беконом і сирними грінками

  • Інгредієнти: 200 грам бекону, 1 кілограм гарбуза, селера, стебло цибулі-порею, 3-4 помідори, 3-4 зубчики часнику, багет, сир, сіль.
  • Спосіб приготування: порубайте половину бекону та обсмажте на олії. Додайте цибулю, часник і селеру. Поріжте кубиками гарбуз, викладіть до бекону й тушкуйте на повільному вогні. Туди ж додайте очищені порізані помідори. Влийте окріп, щоб він злегка покрив овочі, і залиште легенько булькати 20 хвилин. Потім зніміть з вогню і зробіть пюре за допомогою блендера. Щоб приготувати грінки, дрібно порубайте решту бекону та натріть сир. Як слід перемішайте їх і викладіть масу на скибочки багета. Запікайте їх в заздалегідь розігрітій духовці 5-7 хвилин.

Сирні кульки

  • Інгредієнти: 200 грам моцарели, стільки ж чедеру або іншого сиру, 3 яєчні білки, половина чайної ложки солі, 2 столові ложки борошна, спеції (перець, паприка, сухий часник) за бажанням, панірувальні сухарі, олія для фритюру.
  • Спосіб приготування: натріть сир на дрібній тертці. До білків додайте сіль і збийте до стійких горбиків. Змішайте білки, сир, борошно і спеції до однорідної консистенції. Дайте сирній масі постояти 5 хвилин. Сформуйте кульки та обкатайте їх в панірувальних сухарях. Обсмажуйте в розігрітій олії близько хвилини.

Бонус: «У мене сьогодні день народження. Я живу сам і не пробачу собі, якщо зжеру цілий торт, тому ризикнув і приготував хлібний пудинг»

  • Інгредієнти: 2 склянки молока, 3 яйця, кілька бананів, по 1 чайній ложці мускатного горіха, кориці та ванілі, пів склянки цукру й вишні, хліб або кекс, нарізаний кубиками.
  • Спосіб приготування: поріжте хліб чи кекс кубиками, викладіть в змащену маслом форму для запікання та додайте порізані банани й вишню. У мисці збийте молоко, цукор, яйця, мускатний горіх і корицю. Залийте цією сумішшю хліб з фруктами та відправте в заздалегідь розігріту духовку. Випікайте пудинг близько години.

А у вас є улюблені рецепти страв, які готуються за лічені хвилини?

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
16 рецептів, побачивши які так і хочеться вигукнути: «І все? Так легко!»