Ароматний болгарський перець, хрустка капуста з петрушкою в кисло-солодкому маринаді – прекрасне доповнення до запеченої картоплі, котлет або тарілки з соліннями на святковий стіл.
Для приготування вам знадобиться:
- 35-40 шт. солодкого перцю;
- 3-3,5 кг капусти;
- 1 шт. гіркого перцю;
- 2 шт. моркви;
- 13 зубчиків часнику;
- зелень (кріп, петрушка).
Маринад:
- 1 л. води;
- 2 ст.л. солі;
- 1 ст. цукру;
- 0,5 ст. соняшникової олії;
- 0,5 ст. 9% оцту.
Читайте також: Квашені помідори як в бочці! Виявляється, навіть в банці на 3 л можна досягнути знаменитого смаку!
Спосіб приготування:
- Солодкий перець очистити від насіння і бланшувати в кип’ячій воді 5-7 хвилин невеликими порціями, потім охолодити.
- Капусту нашаткувати, додати до неї подрібнену зелень, терту моркву, часник і 1 гіркий перець (можна і більше – на смак).
- Все перемішати, трохи присолити. Нафарширувати начинкою перець та укласти в банку.
- Потім залити їх готовим розсолом, накрити кришкою і стерилізувати: 2 літрові банки – 30 хвилин, 1 літрові – 20 хвилин.
- Після чого закоркувати та перевернути догори дном. Залишити до повного охолодження.
Джерело: naykapravdu.v.ua