РЕЦЕПТ: Заготовляємо на зиму смачний перець, фарширований капустою

Ароматний болгарський перець, хрустка капуста з петрушкою в кисло-солодкому маринаді – прекрасне доповнення до запеченої картоплі, котлет або тарілки з соліннями на святковий стіл.

Для приготування вам знадобиться:

  • 35-40 шт. солодкого перцю;
  • 3-3,5 кг капусти;
  • 1 шт. гіркого перцю;
  • 2 шт. моркви;
  • 13 зубчиків часнику;
  • зелень (кріп, петрушка).

Маринад:

  • 1 л. води;
  • 2 ст.л. солі;
  • 1 ст. цукру;
  • 0,5 ст. соняшникової олії;
  • 0,5 ст. 9% оцту.

перець

Читайте також: Квашені помідори як в бочці! Виявляється, навіть в банці на 3 л можна досягнути знаменитого смаку!

Спосіб приготування:

  1. Солодкий перець очистити від насіння і бланшувати в кип’ячій воді 5-7 хвилин невеликими порціями, потім охолодити.
  2. Капусту нашаткувати, додати до неї подрібнену зелень, терту моркву, часник і 1 гіркий перець (можна і більше – на смак).
  3. Все перемішати, трохи присолити. Нафарширувати начинкою перець та укласти в банку.
  4. Потім залити їх готовим розсолом, накрити кришкою і стерилізувати: 2 літрові банки – 30 хвилин, 1 літрові – 20 хвилин.
  5. Після чого закоркувати та перевернути догори дном. Залишити до повного охолодження.

Джерело: naykapravdu.v.ua

Оцініть статтю
Тутка
РЕЦЕПТ: Заготовляємо на зиму смачний перець, фарширований капустою
7 продуктів, які маскують сліди від вугрів