Розминка для розвитку уважності, щоб мозок сьогодні отримав потрібне навантаження

Здавалося б, як впливають якісь малюнки на уважність? Однак саме такі тести швидко розкажуть, чи у вас уважне око. Досить витратити на головоломки декілька хвилин, щоб переконатися, що мозок чудово працює. Особливо актуально розв’язувати такі завдання людям похилого віку, які хочуть зберегти свій розум ясним.

уважність

КАРТИНКИ НА УВАГУ

1. На першому малюнку треба знайти букву «о» серед великої кількості букв «с». Завдання здається досить простим. Хіба ж важко знайти лише одну літеру? Але знайти її потрібно якнайшвидше. Якщо вдалося вкластися у 20 секунд – отже все гаразд.

2. Тепер пропонуємо складніше завдання. Треба знайти одразу 5 букв «о» серед великої кількості букв «с». На виконання цього завдання має піти не більше 30 секунд.

уважність

3. На третій картинці порахуйте, скільки літер “о” сховалося серед “с”. Рахуйте уважно та оперативно, адже на розв’язання цього завдання не можна витрачати понад пів хвилини.

знайти

Читайте також: Завдання на кмітливість, щоб згадати вчителя математики незлим, тихим словом

4. І насамкінець пропонуємо вже порахувати, скільки букв «с» на картинці заховано серед великої кількості букв «о». Не забувайте про час, адже виконання знову ж таки не має зайняти понад 30 секунд.

знайти

Сподіваємося, що вам вдалося знайти всі заховані літери. Зазначимо лише, що в першому завданні літера «о» знаходиться трохи нижче та правіше від центру картинки. У третьому завданні на картинці є одразу 10 букв «о». А ось на останньому малюнку ми роздивилися аж 13 букв «с». Чи вдалося вам знайти їх всіх?

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
Розминка для розвитку уважності, щоб мозок сьогодні отримав потрібне навантаження