Помідори й огірки – наше все, а у квашеному вигляді вони не просто набувають абсолютно нового, досконалого смаку, але й зберігаються довгий час. Особливо приємно взяти з собою заквашених помідорів на природу, до м’ясних страв, спечених на вогнищі: печеної картоплі, шашликів, супів, плову і каш.
Всі рецепти заготівлі помідорів по-своєму гарні, але з цим не порівняти. Можливо, річ в додаванні гірчиці, листя з плодових дерев і кущів. Кажуть, за таким рецептом готували бочкові помідори, а Тутка розповість, як приготувати квашені помідори в банці.
Інгредієнти:
- Помідори – 1, 5 кг
- Кріп – 1 шт.
- Листя вишні на смак
- Листя хріну на смак
- Листя смородини на смак
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Гірчичний порошок – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Чорний перець (горошком) на смак.
Читайте також: Домашній томатний сік без соковитискача за простим рецептом
Приготування
- Помийте помідори, сполосніть листя і підготуйте простерилізовану трилітрову банку.
- На дно банки викладіть листя хріну, вишні та смородини. Потім покладіть парасольку кропу, часник і чорний перець.
- Заповніть банку помідорами наполовину, потім засипте сіль, перець і гірчичний порошок. Покладіть томати, що залишилися, залийте їх водою і закрийте банку пластиковою кришкою.
- Гарненько струсіть банку, щоб всі інгредієнти перемішалися. Потім трохи відкрийте кришку і залиште помідори на 3 дні при кімнатній температурі.
- Після трьох днів закрийте банку і поставте її в темне прохолодне місце на 2-3 тижні.
В цьому рецепті немає нічого зайвого. Квашені помідори – достойна альтернатива консерваціям. Вони підходять до будь-якої м’ясної страви й ситного гарніру, а тому цей спосіб приготування помідорів приживеться у будь-якому домі. Хочете перевірити? Поділіться цим рецептом з друзями!