Випускники кулінарних шкіл діляться порадами, яких їх не вчили у спеціалізованих закладах (14 порад)

Після таких передач, як “Пекельна кухня” чи “Мастершеф” розумієш, скільки витримки потребує професія кухаря. Робота в постійному напруженні, навіть кров закипає в жилах, як в тому рецепті.

Сьогодні Тутка напише про найвідоміші поради та лайфхаки майстрів кулінарної справи, які дали відповідь на запитання: “Які золоті правила ви взяли зі своєї професії”?

1.

Не надто лайфхак про приготування страв, як про кухню… ніж, який падає, не має ручки. Якщо у вас падає ніж — кидайте все до дідька та хай падає на підлогу. Помиєте його потім. Це краще, ніж спіймати його та поїхати у швидкій допомозі.

2.

Якщо готуєте їжу вдома, приберіть після себе. Ви собі подякуєте, якщо, наївшись, будете спокійно відпочивати, а не мити повну раковину брудного посуду та потім його розкладати.

3.

Рецепти — це просто спосіб. Ви можете змінювати їх як завгодно. Окрім випічки, звичайно.

4.

Не викидайте стебла від броколі. Вони дуже смачні. Почистьте їх, поріжте на довгі шматки та тушкуйте на сковорідці.

5.

На зв’язку шеф-кухар. Скажу одне: на холодній сковорідці нічого не посмажиш. Добре розігрівайте сковороду.

Читайте також: 8 кулінарних лайфхаків, які так спростять процес приготування їжі, що йти в ресторан вже не захочеться

6.

Якщо в рецепті пише один зубчик часнику — там має бути лише один зубчик часнику. Все. Золоте правило.

7.

Додайте половину столової ложки цукру до соусу чилі до спагеті. Уся гіркота зникне.

8.

Натуральна оливкова олія прямого відтискання не для смаження! Вона просто почне диміти! Заправляйте нею салати, а смажте на звичайній олії!

9.

Для кращого смаку умамі замініть сіль на соєвий соус чи соус до риби.

10.

Маленька мізансцена. Перед приготуванням їжі вишикуйте всі інгредієнти, спеції та приправи перед собою. Ви ж не хочете, щоб у вас щось згоріло, поки ви будете тягнутися за ложкою або відкривати бляшанку чого.

11.

Якщо зсуваєте інгредієнти з обробної дошки ножем, робіть це тупим боком. Так лезо залишиться гострим довше.

12.

Зупиняйте вибір на простих стравах. Краще взяти 3-4 інгредієнти, які гарно між собою поєднуються, аніж 12 геть невідповідних.

13.

Сіль на початку, сіль вкінці. Сіль на різних етапах приготування страв справді відіграє різну роль.

14.

Недоречно, і в прямому сенсі слова “небезпечно для здоров’я” мити курку чи лосося перед приготуванням.

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
Випускники кулінарних шкіл діляться порадами, яких їх не вчили у спеціалізованих закладах (14 порад)