7 ознак того, що ви зустрічаєтесь не з “тією” людиною

Здебільшого випадків пари розходяться через токсичний тип стосунків, брехню, зраду і відсутність нормального спілкування. Проте іноді причини невдалих стосунків нечіткі, і ми навіть не звертаємо на них увагу. У людини може не бути поганих звичок, вона може бути психічно здоровою, мати приємну зовнішність, а стосунки все ж котяться у прірву після серйозної сварки. І ви будете намагатися відновити зв’язок, самі виснажуючись і вимучуючи свого партнера.

Тутка — лише за щасливі й здорові стосунки! Тому пропонуємо вам 7 непомильних рис особистості, які вкажуть, що світлого майбутнього з цією людиною у вас не буде.

1. Намагається вас змінити

стосунки

Кожен з нас має своє уявлення про ідеального супутника життя, які він має мати риси, що одягати та скільки заробляти. Реальність іноді збігається з мріями, а іноді — ні. Людям важко відмовитися від вигаданого образу, і вони проєктують його на свого обранця. Вони одразу розкажуть вам, як ви маєте виглядати та будуть обирати те, що, на їх погляд, підходить вам найкраще.

“А ти ніколи не хотіла перефарбуватися на блондинку?”, “Навіщо тобі той тату-салон? Інженери заробляють значно більше” чи навіть “Леді варто одягатися більш вишукано, а не в цей мотлох”. Ваш партнер прагне підлаштувати вас під свої звички та смаки, хоче змінити ваш стиль життя і зовнішність так, як йому зручно. На жаль, йому варто зрозуміти, що такі стосунки продовжаться доти, поки вам вистачить витримки.

2. Робота для нього — на першому місці

стосунки

Люди, закохані у свою справу, викликають справжнє захоплення і повагу, вони ладні працювати день і ніч, тижнями трудитися над виконанням завдання. Так, вони досягають неймовірних висот у кар’єрі, але їх самотній партнер точно не залишається у виграші.

Якщо ваш обранець постійно розповідає про свою роботу, запізнюється на побачення або навіть скасовує їх, буде важко змінити його стиль життя. Ви хочете самотою просиджувати в порожньому будинку і розповідати батькам про нареченого, який навіть не має часу з ними зустрітися?

Читайте також: Психотерапевти навчать, як протистояти людям-енергетичним вампірам

3. Партнер чітко розділяє ваші потреби

Ви кажете хлопцеві про зламаний кран, він мило усміхається, цілує вас в чоло і йде пити пиво з друзями. А сам звинувачуватиме вас в тому, що ви відмовилися допомогти вибрати подарунок для його мами. Якщо вам потрібна допомога — помагайте собі самі, а партнер ще й образиться, якщо ви йому в допомозі відмовите.

За його хвороби ви будете приносити йому ліки, скасуєте всі свої зустрічі та плани. Чому? Тому що його проблеми — це ваші проблеми, а ваші труднощі — лише ваші. Не надто чудовий варіант розвитку стосунків для тих людей, які хочуть покладатися одне на одного.

Людина, зацікавлена в стосунках, зробить все, щоб її партнер був щасливим.

4. У вас абсолютно різний життєвий стиль

стосунки

Ви на сніданок їсте багатоповерхові бутерброди та навіть не знаєте, що таке ранкова пробіжка (та й пробіжка взагалі), а ваш коханий обожнює супер їжу та 7 разів на тиждень відвідує спортзал — що ж, гармонійну пару вам буде важко сформувати. Те ж відноситься до людей, які люблять сидіти вдома і тих, хто активно подорожує, скромних осіб і завсідників вечірок, патологічних чепурунів і тих, хто спить в ліжку на крихтах.

Різниця у поглядах на життя і відпочинок перемінять любов на ненависть. Не подумайте, що ви чи ваш партнер — погані, просто ще від початку ваші такі різні шляхи не мали перетинатися.

Та й шукати партнера за спільними інтересами чи способом життя теж не варто — обирайте людину, з якою у вас було б щось спільне.

5. Ігнорують ваш особистий простір

Ваш новий друг займає весь ваш час і ображається, коли у вас інші плани? Якщо він не знає, чим себе зайняти на самоті та не має своїх хобі, він буде обмежувати вашу свободу. А навіть перейматиме ваші уподобання, щоб бути якомога ближче до вас.

Можливо, на початку стосунків вам леститимуть такі прояви любові, але далі швидко набриднуть. Такий тип стосунків може набирати форму психологічного аб’юзу, коли аб’юзер навіть не усвідомлюватиме, що таким чином вас принижує.

Зверніть увагу на те, що людина розповідає про себе на першому побаченні — незалежна особистість має свої уподобання, захоплення і хобі.

6. Вашу думку не беруть до уваги

стосунки

Починається з малого — із вибору ресторану або кафе для побачення, чим вечеряти та на який фільм піти в кіно. В токсичних стосунках вас питати не будуть — все вирішать за вас. Вони думають, що все знають краще за інших.

Можливо, спочатку це виглядатиме як турбота, щоб ви не вирішували самі, але насправді вам навіть не дадуть слова сказати.

На жаль, з часом ситуація лише погіршиться — ваш обранець вибере вам квартиру і навіть ім’я для дитини. Такій людині буде важко прислухатися до вашої думки. Ви насправді хочете таких стосунків?

7. У вас різний рівень емоційної вихованості

стосунки

Емоційна вихованість — це вміння висловлювати та розуміти свої почуття, контролювати їх і відчувати інших людей. Люди з низьким рівнем емоційної вихованості не здатні підтримувати міцні стосунки й співпереживати ближнім, навіть не можуть відчувати сильні емоції й контролювати свої почуття.

Такі особи не вміють поставити себе на місце іншої людини чи зрозуміти, що інша людина потребує допомоги. Для обох партнерів такі стосунки будуть токсичними — ви будете чекати на співчуття і розуміння, а партнер — підтримки його точки зору.

Ви зустрічали таких людей у своєму житті? Які ще ознаки можуть вказати, що це не “ваша” людина? Чекаємо ваших коментарів.

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
7 ознак того, що ви зустрічаєтесь не з “тією” людиною