Люди готують їжу з незапам’ятних часів, і, здавалося б, придумати в цій справі щось нове нереально. Однак досі знаходяться хитруни, яким вдається по-новому поглянути на звичні речі й тим самим неабияк полегшити собі життя.
Співробітникам редакції Тутка теж часто приходиться стояти біля плити, тому ми стежимо за новими кухонними лайфхаками та багато хто з них тестуємо самі.
Цей спосіб допоможе зварити ідеальні яйця “на рідко”
Зварити ідеальне яйце “на ріденько” можна, якщо кинути його в кип’яток і засікти 5-7 хвилин залежно від розміру. Але яйця часто тріскаються в гарячій воді. Щоб цього уникнути, достатньо проколоти шкаралупу з тупого кінця на 2-3 мм. Для цього придумали навіть спеціальний пристрій, але коли його немає можна скористатися канцелярською кнопкою.
Новий гарний ніж на кухні, а ручка дерев’яна? Якщо прокип’ятити його в олії на повільному вогні, то він прослужить дуже довго
«Я чищу цибулю та часник на старому рушнику, і це суттєво зменшує кількість лушпиння, яке літає по кухні»
Якщо ситечко не тримається, можна закріпити його чайною ложкою
«А моя сестра робить ось так, щоб ополоник не втопився в каструлі»
Всі знають, що банку можна відкрити за допомогою ножа. Але є альтернативний спосіб, що не пошкоджує кришку
Якщо обережно стиснути кришку з боків, повітря потрапить всередину і кришка легко відкриється.
Читайте також: 13 помилок в приготуванні їжі, які ми чомусь передаємо з покоління в покоління
Простий спосіб нарізати гриби
Яйця можна заморожувати. Головне — додати трошки солі або цукру, інакше жовток загусне
Щоб не пекти картоплю в духовці цілу годину, можна скористатися мікрохвильовою піччю. 5 хвилин в мікрохвильовці та потім 15 хвилин в духовці
Якщо натерти курку розпушувачем для тіста перед запіканням, шкірка буде суперхрумкою
Зайвий суп можна заморозити в пакетах ziplock, так він займе менше місця
Вийняти залишки яєчної шкаралупи зі страви — завдання не з простих. Але якщо змочити пальці у воді, то шматочки шкаралупи не будуть від вас втікати
Уникнути потрапляння в страву шкарлупи можна, якщо розбивати яйце не об край миски, а об плоску поверхню
Щоб позбутися від неприємних запахів в кавомолці, подрібніть в ній трохи рису протягом хвилини
Картоплю як на багатті можна приготувати й на плиті
- Рецепт простий: насипаємо на сковорідку сіль, щоб вийшов шар висотою не менше 2 см. Кладемо картоплю, накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь. Готуємо 40 хвилин, періодично обертаючи картоплю.
Просто маленька хитрість
Помістити продукти у вакуум без спеціального приладу все-таки можна. Знадобиться пакет ziplock та місткість з водою. Вода витіснить зайве повітря
Щоб пергамент для випічки не скручувався на деку, його досить зім’яти, а потім розправити
Знайомий італієць порадив автору статті солити воду відразу після того, як кладеш туди пасту. Так вода швидше закипає знову
А у вас є свої фішки, які спрощують приготування страв? Ми вже готові записувати.