14 користувачів мережі Інтернет поділилися секретами зберігання продуктів, які здаються безглуздям, а працюють безвідмовно

Іноді ми просто не встигаємо споживати всі запаси провізії, які є вдома. Тоді продукти починають псуватися: хліб черствіє чи пліснявіє, у крупах заводяться хробаки, а фрукти та овочі гниють. Проте досвідчені господарі та господині знають, як уникнути цього.

Читачі Тутка розповіли, які хитрощі вони використовують, щоби не переводити продукти. Деякі з цих порад ми перевірили на власному досвіді.

1. Зелень добре зберігається в скляній банці під поліетиленовою кришкою. 3–4 тижні простоїть

продукти

Тримати банку із зеленню треба у холодильнику.

2. Щоб у крупі не заводилися комахи, покладіть зубчик часнику в місткість

3. «В контейнер з овочами та фруктами в холодильнику кладу суху поролонову губку. Так вони довше зберігаються»

продукти

4. «Щоб томатна паста не цвіла, мащу кришку зсередини гірчицею»

продукти

Читайте також: 14 незвичних способів зберігання продуктів, які здаються абсурдними. А потім пробуєш їх — і вони реально працюють

5. Щоб груші чи хурма швидше дозріли, покладіть їх поруч із яблуком

продукти

6. «Обгортаю харчовою плівкою основу гілки бананів. Так вони довго залишаються свіжими»

Справді, банани з обмотаною харчовою плівкою почорніли не так швидко, як ті, що лежали без плівки.

7. Покладіть у пакет із зеленню половину цибулини, і зелень, особливо кріп, не зав’яне

8. «Мій чоловік – рибалка. Риби приносить багато. Навчилися морозити її у пакеті з водою»

«Поставте улов у пакет, наливайте воду, випустіть повітря та розмістіть у морозилці так, щоб риба була вкрита водою. У такому вигляді вона може зберігатись до року. А коли розморозите, то буде як свіжа».

9. Щоб розрізаний плід авокадо не потемнів, варто покласти в контейнер трохи цибулі

продукти

Таким чином фрукт довго залишився свіжим та не потемнів.

10. «Заморожую залишки хліба. Коли виймаю, розігріваю в мікрохвильовій печі протягом 1–2 хвилин. Хліб виходить схожим на свіжоспечений»

продукти

11. Щоб лимон зберігався довше, треба налити у блюдце трохи води, покласти в нього лимон зрізом донизу і поставити в холодильник

продукти

12. «Варю відразу багато рису. Той, що не з’їли, розкладаю невеликими порціями в пакети та в морозилку»

продукти

«Потім класно додавати цей рис до тушкованих овочів, до тюфтельок, до фаршированих перців та голубців. Розморожую в мікрохвильовці та кладу відразу в каструлю».

13. Невикористану частину цибулини можна загорнути у фольгу та сховати в шухляду холодильника, призначену для овочів. Так вона може лежати тижнями

Через тиждень цибулина у фользі була як свіжа. Коли та половина, що лежала без фольги, добряче підсохла.

14. Якщо покласти в борошно кілька нових цвяхів, то можна не побоюватися, що в ньому заведуться комахи

продукти

Краще вибрати якомога більші цвяхи. Вони більше помітні та точно не опиняться у випічці.

Якими з цих лайфхаків ви користуєтесь? А може, у вас є свої секрети зберігання продуктів?

ТУТКА - Відпочивай корисно
14 користувачів мережі Інтернет поділилися секретами зберігання продуктів, які здаються безглуздям, а працюють безвідмовно