Іноді ми просто не встигаємо споживати всі запаси провізії, які є вдома. Тоді продукти починають псуватися: хліб черствіє чи пліснявіє, у крупах заводяться хробаки, а фрукти та овочі гниють. Проте досвідчені господарі та господині знають, як уникнути цього.
Читачі Тутка розповіли, які хитрощі вони використовують, щоби не переводити продукти. Деякі з цих порад ми перевірили на власному досвіді.
1. Зелень добре зберігається в скляній банці під поліетиленовою кришкою. 3–4 тижні простоїть
Тримати банку із зеленню треба у холодильнику.
2. Щоб у крупі не заводилися комахи, покладіть зубчик часнику в місткість
3. «В контейнер з овочами та фруктами в холодильнику кладу суху поролонову губку. Так вони довше зберігаються»
4. «Щоб томатна паста не цвіла, мащу кришку зсередини гірчицею»
Читайте також: 14 незвичних способів зберігання продуктів, які здаються абсурдними. А потім пробуєш їх — і вони реально працюють
5. Щоб груші чи хурма швидше дозріли, покладіть їх поруч із яблуком
6. «Обгортаю харчовою плівкою основу гілки бананів. Так вони довго залишаються свіжими»
Справді, банани з обмотаною харчовою плівкою почорніли не так швидко, як ті, що лежали без плівки.
7. Покладіть у пакет із зеленню половину цибулини, і зелень, особливо кріп, не зав’яне
8. «Мій чоловік – рибалка. Риби приносить багато. Навчилися морозити її у пакеті з водою»
«Поставте улов у пакет, наливайте воду, випустіть повітря та розмістіть у морозилці так, щоб риба була вкрита водою. У такому вигляді вона може зберігатись до року. А коли розморозите, то буде як свіжа».
9. Щоб розрізаний плід авокадо не потемнів, варто покласти в контейнер трохи цибулі
Таким чином фрукт довго залишився свіжим та не потемнів.
10. «Заморожую залишки хліба. Коли виймаю, розігріваю в мікрохвильовій печі протягом 1–2 хвилин. Хліб виходить схожим на свіжоспечений»
11. Щоб лимон зберігався довше, треба налити у блюдце трохи води, покласти в нього лимон зрізом донизу і поставити в холодильник
12. «Варю відразу багато рису. Той, що не з’їли, розкладаю невеликими порціями в пакети та в морозилку»
«Потім класно додавати цей рис до тушкованих овочів, до тюфтельок, до фаршированих перців та голубців. Розморожую в мікрохвильовці та кладу відразу в каструлю».
13. Невикористану частину цибулини можна загорнути у фольгу та сховати в шухляду холодильника, призначену для овочів. Так вона може лежати тижнями
Через тиждень цибулина у фользі була як свіжа. Коли та половина, що лежала без фольги, добряче підсохла.
14. Якщо покласти в борошно кілька нових цвяхів, то можна не побоюватися, що в ньому заведуться комахи
Краще вибрати якомога більші цвяхи. Вони більше помітні та точно не опиняться у випічці.
Якими з цих лайфхаків ви користуєтесь? А може, у вас є свої секрети зберігання продуктів?