Прості та корисні кулінарні поради

Приготування їжі сьогодні неможливе без корисних кухонних лайфхаків. Багато навіть досвідчених господинь іноді зустрічаються зі, здавалося б, вічними проблемами. Наприклад, молоко, яке збігло, турбувало ще наших бабусь. Але, виявляється, і на цю біду є рада.

Ми в Тутка підібрали для вас прості кулінарні поради, які допоможуть впоратися зі злободенними проблемами.

Коли ви опануєте наші кухонні хитрощі, готувати багато страв стане суттєво легше. Ви точно зможете зосередитися на улюбленому процесі та не хвилюватися, чи вийде у вас бажаний результат. Беріть їх на замітку і готуйте із задоволенням!

Читайте також: 20+ корисних і потрібних лайфхаків

Приготування невагомого картопляного пюре

Приготування

Звичайно, завжди хочеться, щоб картопляне пюре було як на картинці: світлим і пишним. Не завжди справа в самій картоплі, майже будь-яке пюре можна зробити красивим і ніжним.

Одне з важливих правил приготування пюре вчить: не кладіть картоплю у холодну воду. Вода повинна спершу закипіти. Соліть пюре наприкінці варіння. Зливайте воду повністю, а тільки потім беріться до розминання картоплі. І не забудьте про шматочок масла, гаряче молоко чи вершки. Коли закінчите розминати картоплю, злегка збийте її.

М’яке і соковите м’ясо

Приготування

У господинь-початківців м’ясо часто виходить сухим і жорстким. Щоб уникнути цього, випікайте його в попередньо розігрітій духовці при температурі 240 °С близько 20 хвилин. Після того, як виймете м’ясо з духовки, накрийте його фольгою і відправте назад ще хвилин на 10. Соковита і м’яка страва вам забезпечена!

Соковите м’ясо з овочами

Щоб отримати бажану страву, соліть її тільки після того, як інгредієнти протушкувалися у власному соці. Ось такий маленький секрет. Якщо солити м’ясо на самому початку приготування, продукти втратять сік, через що стануть жорсткими.

Світла і м’яка квасоля

Приготування

Якщо квасоля у вашому супі темніє і стає жорсткою, вам буде корисною ця порада. Не накривайте суп кришкою, поки вариться квасоля. Після того, як вода закипить, додайте 1 ч. л. рослинної олії. Так просто, а супчик вийде смачним і красивим.

Молоко, яке не збігає

Вічна проблема навіть досвідчених господинь — молоко, яке збігає. Виявляється, її дуже легко розв’язати. Змастіть стінки каструлі вершковим маслом. Вуаля! Проблеми як не було.

А які поради рятують на кухні вас? Діліться ними з нами.

ТУТКА - Відпочивай корисно
Прості та корисні кулінарні поради