Вчені пояснюють основні причини, які викликають судоми ніг і як цього уникнути

Судоми ніг — досить неприємне відчуття. Воно будить багатьох людей протягом ночі, але, на щастя, вони не мають тенденцію тривати понад 10 хвилин. Та відлуння від них може турбувати і наступного дня.

Щоб проблема не стала звичною, її треба розв’язати. Сьогодні ми розглянемо причини цих м’язових спазмів, а також способи їх усунення.

Судоми

Причини судом ніг

1. Зневоднення

Коли ви багато пітнієте чи просто не п’єте воду, ваше тіло втратить електроліти, які допомагають підтримувати правильну функцію ваших м’язів.

Читайте також: Розтягнення проти оніміння рук

2. Вам холодно

Хоча багатьом людям краще спиться в прохолодній кімнаті, більш холодна температура може викликати судоми м’язів. Якщо ви наполягаєте на тому, щоб тримати кімнату холодною, переконайтеся, що ви вкриваєтесь достатньою кількістю ковдр, і не забудьте закутати ноги.

Під впливом холодних температур м’язи можуть затвердіти і стати негнучкими, що може викликати хворобливі судоми м’язів.

3. Перебуваєте в одному положенні впродовж тривалого періоду часу

Ви працюєте весь день, сидячи або стоячи, просто перебуваючи в одному і тому ж положенні протягом цього часу — це може викликати м’язові спазми, особливо якщо ви не робите розминку. Жінки, які носять підбори, особливо вразливі до м’язових судом, адже створюється величезне навантаження на ноги та хребет.

Судоми

4. Вправи без розтягнення

Одна з найбільших помилок, які люди роблять занадто часто — це тренування без розтягнення до і після. У той час як фізичні вправи збільшать вашу фізичну форму і силу, відсутність розтягнення може викликати хворобливі наслідки пізніше.

Як запобігти судомам ніг

1. Прийміть теплий душ

Перед тренуванням ви робите розминку, щоб підготувати м’язи до тренувань і запобігти травмам, чи не так? Та ж концепція може бути застосована і до запобігання виникнення судом. Якщо ваші м’язи відчувають біль або жорсткість, просто стрибайте в душ, щоб полегшити біль та розслабити їх.

Судоми

2. Випийте розсіл

Вчені довели вийняткову роль розсолу проти утворення болісних спазмів.

3. З’їжте банан

Судоми м’язів можуть також відбутися через низький рівень калію. Банани містять одну з найвищих концентрацій калію серед будь-якої їжі в природі, тому наступного разу, коли у вас будуть судоми, спробуйте з’їсти банан або два, щоб поповнити свій рівень калію і полегшити ваш стан.

Як лікуєтесь від судом ви? Чи дошкуляють вони вам?

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
Вчені пояснюють основні причини, які викликають судоми ніг і як цього уникнути