Весна — це найкраща пора року, адже все навкруги огортається квітами, наповнюється яскравими кольорами та оживає. Найбільше ми любимо весну в ту пору, коли зацвітають кульбаби. Маленькі яскраві квіти начебто промовляють, що літо вже дуже близько. Дивишся на них і не можеш натішитися.
Зараз їх повсюди дуже багато, тому ми вирішили знайти ніжним бутонам корисне застосування. Довго шукали, що ж з них можна зробити, а потім прочитали про користь варення з кульбаб. Тож Тутка ділиться з вами сьогодні цим неймовірним рецептом.
ВАРЕННЯ з кульбаб
Інгредієнти:
- 250 квіток кульбаби
- 1 кг цукру
- 1 л води
- 1 лимон.
Спосіб приготування
1. Щоб приготувати смачне квіткове варення, найперше треба правильно зібрати квітки. По-перше, треба збирати кульбаби в ясний сонячний день, коли суцвіття повністю розкриті. По-друге, галявинку з квітами краще вибрати далеко від благ цивілізації — тоді від варення буде більше користі.
2. Збираєте 250 квіток — і можна починати приготування. Рецепт варення з кульбаб неймовірно простий. Щоб одержати насичений квітковий смак, рекомендується не промивати квіти. Так на них залишиться квітковий пилок. Однак якщо ви невпевнені в чистоті квітів, то краще перестрахуватися та промити.
3. Для варення нам потрібні тільки пелюстки, тому ножицями зріжте все, крім зеленого корінця. Складіть пелюстки в каструлю й залийте холодною водою.
Читайте також: Цілюще варення з кульбаби від 1000 і 1 хвороби
4. Наріжте лимон, видаліть з нього камінці та додайте до квіток. Поставте все це на вогонь, доведіть до кипіння та варіть хвилин зо 5 на повільному вогні. Дайте варенню повністю охолонути, потім поставте його в холодильник на 10-12 годин. Завдяки цьому кульбаби віддадуть відвару свій колір і аромат. Після процідіть настій, відтискаючи квітки.
5. У проціджений настій додайте цукор, поставте суміш на вогонь. Помішуйте суміш, поки цукор повністю не розчиниться. Варіть на середньому вогні близько пів години. Розлийте варення по стерилізованих банках і закрийте кришками. Ось і готове ніжне квіткове варення!
Після охолодження варення стає густим. За консистенцією воно дуже схоже на свіжий мед, а який смак… Насичений квітковий аромат і лимонна кислинка зроблять це варення ідеальним доповненням до млинців, оладок, та й до чаю воно підійде чудово. Обов’язково заготуйте частинку літа на зиму, — не пошкодуєте!