Тісто для тарталеток (кошичків) – рецепт
Незалежно від того, яку начинку ви виберете для тарталеток, тісто може бути простим листковим. Також, рецепт тіста для тарталеток пропонують зробити пісочним.
Інгредієнти: (на 10-15 тарталеток)
- Борошно – 5 ст. ложок (150 г)
- Вода холодна – 1,5 ст. ложки (25 г)
- Масло вершкове – 2,5 ст. л. (50 г)
- Сіль – 1 дрібка
Як приготувати тісто для тарталеток:
- До борошна додати воду та сіль.
- Додати масло (масло повинно бути м’яким).
- Все ретельно перемішати.
- Замісити тісто та покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- З охолодженого тіста розкачати тонкий корж (не товстіший 0,5 см).
- Вирізати з тіста кружечки. Помістити їх у формочки (при необхідності змащені маслом). Тісто щільно притиснути, щоб воно добре покривало дно та боки формочок.
- Як випікати тарталетки:Щоб в процесі випікання тарталетки зберегли свою форму, заповнити формочки з тістом сухим горохом або квасолею.
Увімкнути духовку. - Випікати 20 хвилин при температурі 200 °C. Готові тарталетки перекинути на дошку, висипати з них вантаж.
- Коли вони охолонуть, заповнити начинкою.
СМАЧНІ РЕЦЕПТИ НАЧИНОК ДЛЯ ТАРТАЛЕТОК:
1. Тарталетки з печінкою тріски та яйцем – рецепт
Інгредієнти:
- Баночка консервованої печінки тріски
- 4-5 штук відварених курячих яєць, за бажанням можна додати ріпчасту цибулю.
Приготування:
- Злити олію з банки печінки тріски, викласти вміст банки в салатник, розім’яти виделкою, натерти відварені яйця, за бажанням додати цибулю, все перемішати, розкласти в тарталетки, прикрасити яйцем та помідором.
Читайте також: Начинки для тарталеток: 30 смачних рецептів до святкового столу
2. Тарталетки з креветками та крабовими паличками
Інгредієнти:
- креветки
- огірок
- крабові палички
- кукурудза
Приготування:
- Всі інгредієнти подрібнити, заправити майонезом та начинити тарталетки. Зверху покласти креветку та зелень.
3. Тарталетки з грибами та сиром
- Гриби поріжте та обсмажте, додайте до них тертий сир, рубану зелень і зубчик часнику. Все добре перемішайте та подавайте в тарталетках!
4. Тарталетки з ананасами та твердим сиром
- Натріть твердий сир, а кільця ананаса поріжте дрібними кубиками. Змішайте інгредієнти та додайте 1 ст. л. майонезу, зубчик часнику.
5. Тарталетки з сардиною та яйцем
- Дістаньте рибку з банки сардин, злийте олію. Додайте натерті яйця і трохи цибулі, перемішайте та розкладіть порційно в тарталетки. Зверху прикрасіть вареними перепелиними яєчками.
6. Тарталетки з червоною рибою
- Сьомгу або форель наріжте, ніжний сир змішайте із зеленню. На дно тарталетки викладіть сир, наверх покладіть порізану рибку. Прикрасіть закуску кропом
7. Тарталетки з червоною ікрою та вершковим маслом
- На дно кошичка кладемо шматочок масла, зверху викладаємо ікру та прикрашаємо зеленню.
8. Тарталетки з крабовими паличками та кукурудзою
- Змішати нарізані крабові палички, кукурудзу, тертий твердий сир, яйця та майонез. Начинити тарталетки.
9. Тарталетки з печінкою, морквою та кукурудзою
- Печінку підсмажити, відварити моркву та яйця. Натерти інгредієнти на тертці та додати майонез та кукурудзу. Прикрасити яйцем та зеленою цибулею.
За матеріалами: zatyshok.net.ua