Начинки для тарталеток: 30 смачних рецептів до святкового столу

Тарталетки з начинкою ефектно виглядають на новорічному столі — чи це фуршет на роботі, чи посиденьки в сімейному колі. Такі страви можуть бути як холодними, так і гарячими. Як начинку можна використовувати абсолютно все: від простої сирно-часникової пасти до вишуканого коктейлю з морепродуктів.

Сьогодні Тутка підготував рецепти начинок для тарталеток на Новий рік на будь-який смак.

Тарталетки з жульєном

тарталетки

Дуже цікавий спосіб приготування та подачі знайомої страви. До того ж після застілля посуд не треба буде мити.

Крім тарталеток, для приготування знадобляться:

  • 400 грамів курячого філе;
  • 400 грамів свіжих печериць;
  • 500 мл жирних вершків;
  • 300 грамів твердого сиру;
  • 140 грамів  ріпчастої цибулі;
  • 40 грамів борошна;
  • олія, сіль і спеції.

Покроковий процес приготування:

  1. М’ясо відварити в підсоленій воді зі спеціями й потім нарізати невеликими шматочками.
  2. Гриби нашаткувати разом з цибулею та обсмажити на невеликій кількості рослинної олії.
  3. У сковороду до грибів викласти курку, всипати борошно, добре все перемішати, а потім залити вершками.
  4. Посолити-поперчити та тушкувати на тихому вогні до загустіння.
  5. Після цього наповнити тарталетки грибами з куркою, присипати зверху сирною стружкою та відправити на 15 хвилин в розігріту духовку.

Ця начинка корисна тим, що її можна приготувати завчасно, а безпосередньо перед подачею запекти в духовці.

Курку та гриби можна готувати не тільки разом, але і окремо, розділивши вершки на дві сковороди.

Читайте також: 11 смачних бутербродів без хліба

З яйцем, сиром і зеленою цибулею

Цей варіант начинки на Новий рік можна вважати бюджетним. Для нього не обов’язково використовувати дорогі сорти сиру, підійде звичайний плавлений сирок «Дружба».

Інгредієнти для сирно-яєчних тарталеток:

  • 4 варені яйця;
  • 100 гр сиру;
  • 2 зубчики часнику; пір’я зеленої цибулі, майонез і спеції – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Сир і яйця натерти на тертці або порізати дрібними кубиками.
  2. Щоб плавлений сирок було легше подрібнити, його можна попередньо трохи заморозити в холодильнику.
  3. До цих продуктів додати пропущений через прес часник, майонез, дрібно порубану зелену цибулю.
  4. Все добре перемішати, до свого смаку додати спецій та розкласти по порціях.
  5. Крім зеленої цибулі, до начинки можна додавати будь-яку свіжу зелень.

Закуска з шинкою, сиром і помідорами

Тарталетки з такою начинкою можуть бути холодною закускою або гарячою, як жульєн з попереднього рецепту. Замість шинки можна взяти бекон або ковбасу.

Для першого варіанту на 16-18 великих кошичків знадобляться:

  • 150 грамів шинки;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • 1 середній помідор;
  • 40-60 грамів майонезу;
  • насіння кмину.

Приготування:

  1. Помідори помити, розрізати навпіл і вийняти насіння (воно дасть зайву вологу, від якої тарталетки можуть розкиснути). Потім овоч нарізати невеликими кубиками.
  2. Так само подрібнити сир і шинку.
  3. З’єднати всі продукти разом, заправити майонезом і додати насіння кмину.
  4. Після цього начинка готова, нею можна наповнювати тарталетки.
  5. Для гарячих закусок з таким наповненням разом з майонезом потрібно додати в начинку одне сире яйце, а опісля заповнені кошики поставити в гарячу духовку до розплавлення сиру.

Тарталетки з паштетом з курки і грибів

тарталетки

Паштет досить густий за консистенцією для використання як начинку для тарталеток, але надати йому більшої ніжності та смаку можна за допомогою грибів.

Знадобиться:

  • 300 грамів курячого паштету;
  • 200 грамів свіжих печериць;
  • 50 грамів зерен граната – для прикраси;
  • рослинна олія – для смаження;
  • сіль перець.

Спосіб приготування:

  1. Печериці промити, просушити, нашаткувати тонкими слайсами й обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії, не забувши посолити-поперчити.
  2. В чашу блендера або кухонного комбайну викласти смажені печериці та курячий паштет.
  3. Потім все перебити в ніжну пухку масу, якою наповнити кошички.
  4. Прикрасити готову страву можна свіжою зеленню, але цікавішою та смачнішою закуска буде, якщо подати її, оформивши зернами граната.
  5. Курячий паштет для начинки можна використовувати як готовий, так і домашнього приготування.

Рецепт з курячим паштетом і вершковим маслом

Домашній курячий паштет разом з розм’якшеним вершковим маслом за текстурою нагадує ніжний крем, тому він ідеальний для начинки тарталеток для новорічного столу.

Для приготування знадобляться:

  • 600 грамів курячої печінки;
  • 70 грамів ріпчастої цибулі;
  • 80 грамів моркви;
  • 100 гр вершкового масла;
  • рослинна олія – для смаження;
  • чорний мелений перець, мускатний горіх і сіль.

Спосіб приготування:

  1. Овочі подрібнити й обсмажити до м’якості на олії.
  2. Потім до них викласти підготовлену печінку та томити все до готовності. Вкінці додати спеції та сіль.
  3. Після цього перебити все блендером до пастоподібного стану.
  4. Потім додати розм’якшене вершкове масло та знову все збити.
  5. Готову начинку можна красиво видавити в тарталетки кондитерським мішком та прикрасити зеленню, наприклад, листочками шпинату-міні.

З корейською морквою, куркою і сиром

тарталетки

Морква по-корейськи робить будь-яку закуску пікантною та соковитою. Вся соковитість салату сконцентрована в маринованому овочі, тому зовнішній вигляд кошичків з тіста не постраждає навіть під час тривалого перебування на новорічному столі.

Перелік необхідних для соковитої начинки інгредієнтів:

  • 250 грамів моркви по-корейськи;
  • 200 грамів твердого сиру;
  • 300 грамів  копченої курячої грудинки;
  • майонез – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на середній тертці.
  2. Куряче м’ясо розібрати на тонкі волокна або нарізати невеликими кубиками.
  3. Змішати всі продукти в одній мисці, заправити майонезом і можна наповнювати тарталетки.
  4. Моркву по-корейськи часто шаткують довгою «локшиною», що не дуже зручно при укладанні начинки в невеликі тарталетки, тому її за необхідності можна перерізати на короткі смужки.

Новорічні тарталетки з печінкою тріски й плавленим сиром

Поціновувачам рибних консервів припаде до смаку начинка з печінки тріски. До її складу також входять корнішончики, але якщо їх немає, то прекрасною заміною їм стануть невеликі пружні мариновані огірочки.

Пропорції необхідних інгредієнтів на 10-12 невеликих терталеток:

  • 120 грамів печінки тріски;
  • 100 грамів плавленого сиру;
  • 2 варених курячих яйця;
  • 50 грамів корнішонів;
  • зелена цибуля, петрушка та майонез – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Яйця й плавлений сирок натерти на середній тертці.
  2. Корнішони нарізати кубиками, а зелень дрібно порубати.
  3. Печінку тріски перекласти в глибоку миску, розім’яти виделкою та додати до неї інші продукти. Все перемішати й заправити майонезом.
  4. Готову закуску прикрасити корнішончиками або кружечками маринованого огірка та листочками петрушки.

Новорічна закуска з вершковим сиром і мідіями

Красиво подати на новорічний стіл морепродукти, наприклад, мідії можна в тарталетках з ніжного вершкового сиру.

Для такої страви приготуйте:

  • 150 грамів заморожених мідій;
  • 140 грамів вершкового сиру;
  • 50 мл сметани;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 20-30 грамів свіжої зелені.

Спосіб приготування:

  1. На розігріту сковороду без олії викласти заморожені мідії та пасерувати їх при постійному перемішуванні до повного випаровування всієї рідини.
  2. До сметани вичавити через прес часник, добре перемішати й вилити в сковороду до мідій.
  3. Пасерувати морепродукти на повільному вогні 5-7 хвилин, а потім повністю остудити.
  4. Вершковий сир змішати з подрібненою свіжою зеленню.
  5. Готовою масою наповнити тарталетки, а зверху викласти остиглі мідії з вершкового соусу.
  6. У кожний кошичок можна покласти по одній великій мідії або кілька дрібніших. Добре доповнить композицію гілочка кропу або петрушки.

Гарячі тарталетки з грибами

тарталетки

Тарталетки можуть стати прекрасним варіантом порційної подачі смажених грибів. Така страва буде апетитно виглядати навіть без будь-якого декору, а розкрити й підкреслити грибний аромат допоможуть пряні трави.

Щоб приготувати гарячу закуску, господині потрібно лише наповнити тарталетки смаженими грибами, зверху посипати їх сушеними або свіжими пряними травами й відправити буквально на кілька хвилин в розігріту духовку.

За бажанням можна все посипати сирною стружкою, але це вже, як кажуть, інша історія.

З фетою, свіжими овочами та зеленню

Овечий сир фета з виразною кислинкою та яскравим солоним смаком чудово поєднується зі свіжими овочами. Такий мікс нагадує грецький салат.

Щоб його приготувати, знадобиться взяти на 10 тарталеток:

  • 150 грамів фети;
  • 4 помідори чері;
  • 1/2 середнього огірка;
  • 1 зубчик часнику;
  • зелень і спеції.

Спосіб приготування:

  1. Фету перекласти у відповідну посудину та розім’яти до однорідного стану. Потім додати до сиру пропущений через чавилку часник і подрібнену зелень, перемішати.
  2. Овочі помити й витерти насухо.
  3. Помідори розрізати на четвертинки, а огірок нашаткувати півкільцями.
  4. Тарталетки наповнити сирною масою, а зверху викласти по скибочці кожного овочу та гілочку зелені для прикраси.
  5. Для закуски можна взяти й звичайні помідори, але в цьому випадку потрібно вибирати більш м’ясисті сорти.

Тарталетки з грибами, копченою куркою та сиром

Ця ситна та досить калорійна закуска добре підійде для довгих посиденьок за новорічним столом. Всі її складові можна підготувати заздалегідь, а безпосередньо перед застіллям наповнити кошики з пісочного або іншого тіста.

Співвідношення компонентів закуски:

  • 300 грамів свіжих печериць;
  • 80 грамів ріпчастої цибулі;
  • 100 грамів копченої курки;
  • 100 грамів плавленого сиру;
  • олія;
  • майонез, сіль та приправи.

Покроковий рецепт:

  1. На мінімальній кількості олії обсмажити спочатку нарізану кубиками цибулю, а потім разом з нею нарізані слайсами гриби. Вкінці термічної обробки обов’язково все посолити та поперчити.
  2. Плавлений сирок натерти на дрібній тертці, копчену курку подрібнити кубиками.
  3. Додати до цих продуктів остиглі смажені гриби, трохи заправити майонезом — і начинка готова.
  4. Не потрібно заправляти все великою кількістю майонезу. Його потрібно рівно стільки, скільки вистачить, щоб зв’язати всі компоненти, і не більше.

Закуска з кукурудзою, яйцем і сиром

Проста, але смачна начинка для тарталеток виходить з таких продуктів:

  • 100 грамів твердого сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 50 грамів кукурудзи;
  • 10-20 грамів зелені;
  • 20-40 грамів майонезу.

Спосіб приготування:

  1. Сир і яйця натерти на дрібній тертці.
  2. Зелень вимити, обсушити та дрібно порізати.
  3. З консервованої кукурудзи просто злити рідину, а заморожену відварити.
  4. Всі компоненти начинки перемішати, заправити невеликою кількістю майонезу й розкласти по кошичках.

Тарталетки з морквою і сиром

Цей варіант закуски теж можна назвати бюджетним. У ньому поєднані найдоступніші інгредієнти для начинки тарталеток – сир і яйця. До них можна додавати все, що підкаже вам кулінарна фантазія, наприклад, варену моркву:

  • 2 варені яйця;
  • 100 грамів сиру (твердого або плавленого);
  • 120 грамів відвареної моркви;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Яйця, сир і моркву пропустити через дрібну тертку.
  2. Все перемішати й заправити майонезом.
  3. Якщо у сиру немає яскраво вираженого смаку, то начинку потрібно підсолити та присмачити спеціями.
  4. Щоб закуска на новорічному столі виглядала акуратно й апетитно, її можна викласти в тарталетки у формі красивих кульок, які легко сформувати ложкою для морозива.

З ікрою мойви та вершковим сиром

Інгредієнти:

  • 150 грамів вершкового сиру;
  • 40 грамів ікри мойви;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 середніх болгарських перці;
  • зелень та спеції до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Перці запекти в духовці до м’якості. Потім м’якоть відокремити від шкірки та плодоніжки з насінням. Після цього перебити в блендері до однорідного стану.
  2. У чаші кухонного комбайну з’єднати сир, подрібнений перець, ікру мойви та вичавлений часник.
  3. Все добре збити в повітряну кремову масу.
  4. Наповнити закусочні кошички одержаною пастою та прикрасити за своїм смаком, наприклад, гілочками кропу та зернами граната.

Закуска з ікрою та сирно-крабовим сиром

Ніжний сир можна зустріти в магазині з різними добавками, але можна приготувати такі ласощі самостійно, щоб використати як начинку для тарталеток.

Для такого новорічного частування знадобляться:

  • 150 грамів м’якого сиру;
  • 150 грамів крабових паличок;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 грамів червоної ікри;
  • помідори чері та зелень – для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Крабові палички розрізати впоперек на дві частини, скласти в чашу блендера та перебити в однорідну пасту.
  2. До крабових паличок додати сир і вичавлений часник. Знову все перебити до однорідної суміші.
  3. На дно кожної тарталетки покласти по чайній ложечці ікри, зверху вичавити через кондитерський мішок сирно-крабовий сир.
  4. Прикрасити закуску ікрою, зеленню і шматочками чері.

Тарталетки з салатом з тунця і червоною ікрою

тарталетки

Тунець – лідер серед риб за вмістом білка в його м’ясі. За цю якість його полюбили дієтологи та спортсмени. Можливо, тарталетки з салатом і консервованим тунцем припадуть їм до смаку.

Щоб їх приготувати, знадобляться:

  • 175 грамів консервованого тунця;
  • 190 грамів вершкового сиру;
  • 100 грамів червоної ікри;
  • 1 маринований огірочок;
  • 20 грамів майонезу;
  • 1 зубчик часнику;
  • кріп, сіль і перець.

Спосіб приготування:

  1. З консерви злити рідину.
  2. Огірок натерти на середній тертці.
  3. У мисці з’єднати сир, тунець, огірок, подрібнений часник і майонез. Все старанно перемішати та присмачити спеціями.
  4. Готову масу розкласти й прикрасити зверху ікрою та гілочкою кропу.

Яйце з червоною ікрою в кошичку з пісочного тіста

Дуже зручно подавати фаршировані яйця в невеликих тарталетках. Особливо по-новорічному виглядають варені яйця з червоною ікрою.

  1. Для такої подачі яйця відварити, розрізати уздовж навпіл, вийняти жовток, розім’яти з невеликою кількістю майонезу.
  2. Потім жовток повернути назад, половинки укласти в тарталетки та прикрасити ікрою.

Оригінальний спосіб подачі “Олів’є”

  1. Тарталетки допоможуть по-новому подати навіть традиційний новорічний салат “Олів’є”.
  2. Його перед подачею просто необхідно розкласти по порційних кошичках.
  3. Вони повинні бути з пісочного тіста, а не вафельними, щоб страва довше зберігала свій презентабельний вигляд.

Прикрасити таку подачу можна декоративними мереживними чіпсами. Для них потрібно змішати 10 гр борошна з 90 гр води і 40 гр олії. Готове тісто вилити на гарячу сковороду й пекти, поки не випарується вся волога. Потім обережно зняти зі сковороди, а після охолодження розламати на шматочки, якими можна прикрасити страву.

З паштетом і плавленим сиром

тарталетки

Банку будь-якого паштету можна використовувати не тільки для бутербродів, але і як начинку для тарталеток. Приправити його щільну консистенцію можна не тільки за допомогою грибів, а ще додавши плавлений сирок.

Пропорції тут будуть такими:

  • 125 грамів паштету;
  • 100 грамів плавленого сиру;
  • 20 грамів майонезу;
  • зерна граната – для декору.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Плавлений сирок натерти на середній тертці.
  2. Додати до нього майонез і паштет.
  3. Потім все добре перемішати та розім’яти до максимальної однорідності. Можна скористатися блендером для більшої однорідності.
  4. Після цього наповнити тарталетки паштетом з сиром і прикрасити зернами граната.

Тарталетки з сьомгою та авокадо

Щоб приготувати такі апетитні порційні закуски з трояндочками зі слабосоленої сьомги, необхідно підготувати:

  • 70 грамів вершкового масла;
  • 70 грамів твердого сиру;
  • 300 гр слабосоленої сьомги;
  • 1 авокадо;
  • 20 мл лимонного соку;
  • сіль, спеції, петрушка.

Черговість дій:

  1. М’яке вершкове масло, дрібну сирну стружку та 2/3 подрібненої риби перебити в блендері до пастоподібного стану. Готовою пастою наповнити пісочні кошички.
  2. Авокадо з лимонним соком розім’яти в пасту виделкою або блендером.
  3. Одержане пюре перекласти в кондитерський мішок і накласти зверху на рибну пасту.
  4. Прикрасити закуску трояндочками із решти сьомги та листочками петрушки.

Закуска з консервованими ананасами й сиром

Для цієї страви краще вибирати сир з багатим, яскраво вираженим смаком, який підкреслить і посилить солодкість консервованих ананасів.

Пропорції продуктів на 16 середніх тарталеток:

  • 200 грамів твердого сиру;
  • 340 грамів  консервованих ананасів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 60 грамів майонезу.

Послідовність приготування:

  1. З ананасів злити сироп. Якщо фрукти нарізані кільцями, то подрібнити їх кубиками.
  2. Сир натерти на середній або дрібній тертці.
  3. Часник вичавити через прес.
  4. Змішати всі складові начинки й заправити майонезом.
  5. Перед подачею розкласти салат по тарталетках.

Закуска з тунцем і свіжим огірком

Оскільки до складу страви входить свіжий огірок, який після подрібнення виділить багато соку, то готувати закуску необхідно безпосередньо перед її подачею.

Для цього варіанту рибної начинки для тарталеток слід підготувати:

  • 1 банку консервованого у власному соку тунця; 1
  • 50 грамів свіжого огірка;
  • 2 варені яйця;
  • зелень, сіль і майонез.

Алгоритм приготування:

  1. З консервованої риби злити сік, а м’ясо тунця розім’яти виделкою на невеликі шматочки.
  2. Огірок, яйця і зелень дрібно нашаткувати (можна натерти на великій тертці).
  3. Змішати всі продукти, заправити майонезом і посолити.
  4. Після цього розподілити по порціях.

Тарталетки зі слабосоленою сьомгою та авокадо

тарталетки

Для цього варіанту закуски знадобляться:

  • 150 грамів слабосоленої сьомги в пласті;
  • 100 грамів м’якого сирного сиру;
  • 2 стиглих авокадо;
  • сік лимону;
  • червона ікра – для прикраси.

Етапи приготування:

  1. 1,5 очищеного авокадо перебити блендером разом з сиром в ніжний крем.
  2. Частину, що залишилася, нарізати невеликими скибочками, які полити лимонним соком.
  3. Тарталетки наповнити кремом з авокадо та сиру, зверху викласти по скибочці сьомги, кілька слайсів авокадо та прикрасити ікрою.
  4. Щоб надати крему з авокадо пікантності, його можна присмачити будь-якими спеціями до свого смаку, а сік лимону замінити соком лайму.

За матеріалами: zatyshok.net.ua

ТУТКА - Відпочивай корисно
Начинки для тарталеток: 30 смачних рецептів до святкового столу