Не важливо, яку ялинку ви поставите: штучну чи живу. Таку ялинку з листкового тіста оцінять всі гості! Оригінальне частування не тільки дуже смачне, але і корисне, адже всередині шпинат. Разом з сиром і часником він робить страву незабутньою!
Інгредієнти:
- листкове тісто (можна використовувати дріжджове);
- шпинат (можна заморожений) 400 грамів;
- вершковий сир;
- подрібнений часник;
- натертий твердий сир (можна використовувати кілька сортів);
- сухі прованські трави, сіль, перець;
- вершкове масло або оливкову олію.
Читайте також: Нові салати на Новий рік 2021: найкращі рецепти з фото
Приготування
Розкачайте тісто та виріжте з нього трикутник, який сформує майбутню ялинку. Вам знадобиться два таких шматочки.
Змішайте подрібнений розморожений шпинат з вершковим сиром, твердим натертим сиром, сіллю, перцем і прованськими травами. Додайте подрібнений часник і розподіліть масу по тісту.
Накрийте начинку другим шаром тіста, на якому треба зробити горизонтальні смужки. Використовуйте тильний бік ножа.
З боків зробіть надрізи, не доходячи до самого центру ялинки, а потім поверніть кожну гілочку до верхньої по спіралі в бік верхівки.
Запікайте ялинку при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Після готовності нанесіть на неї розтоплене вершкове масло або оливкову олію з травами та подрібненим часником.
Зазвичай таке частування навіть не встигає охолонути!