Ця ялинка швидко зникне зі стола. Чудове святкове частування!

Не важливо, яку ялинку ви поставите: штучну чи живу. Таку ялинку з листкового тіста оцінять всі гості! Оригінальне частування не тільки дуже смачне, але і корисне, адже всередині шпинат. Разом з сиром і часником він робить страву незабутньою!

Інгредієнти:

  • листкове тісто (можна використовувати дріжджове);
  • шпинат (можна заморожений) 400 грамів;
  • вершковий сир;
  • подрібнений часник;
  • натертий твердий сир (можна використовувати кілька сортів);
  • сухі прованські трави, сіль, перець;
  • вершкове масло або оливкову олію.

ялинку

Читайте також: Нові салати на Новий рік 2021: найкращі рецепти з фото

Приготування

Розкачайте тісто та виріжте з нього трикутник, який сформує майбутню ялинку. Вам знадобиться два таких шматочки.

Змішайте подрібнений розморожений шпинат з вершковим сиром, твердим натертим сиром, сіллю, перцем і прованськими травами. Додайте подрібнений часник і розподіліть масу по тісту.

ялинку

Накрийте начинку другим шаром тіста, на якому треба зробити горизонтальні смужки. Використовуйте тильний бік ножа.

З боків зробіть надрізи, не доходячи до самого центру ялинки, а потім поверніть кожну гілочку до верхньої по спіралі в бік верхівки.

Запікайте ялинку при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Після готовності нанесіть на неї розтоплене вершкове масло або оливкову олію з травами та подрібненим часником.

ялинку

Зазвичай таке частування навіть не встигає охолонути!

ялинку

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
Ця ялинка швидко зникне зі стола. Чудове святкове частування!