Ці продукти ніколи не можна залишати в морозилці

Придбання продуктів у великій кількості та їх заморожування – чудовий спосіб заощадити гроші та завжди мати під рукою практично будь-які продукти. Однак серед них є ті, які ніколи не потрібно заморожувати, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.

Фрукти та овочі з високим вмістом води

заморожувати

Дині, селеру, огірки та листя салату не потрібно заморожувати, оскільки це зробить їх млявими та позбавленими смаку.

Молочні продукти та креми

заморожувати

Сметана, вершки, йогурт і заварний крем просто розшаруються при заморожуванні, тому їх не потрібно класти до морозильної камери.

Читайте також: 6 домашніх методів боротьби з кашлем

М’який сир

Тоді як тверді сири, такі як чедер, швейцарський і пармезан, прекрасно підходять для зберігання в морозилці, вершковий сир, бринзу та інші потрібно тримати лише в холодильнику.

Смажені продукти

Такі продукти в процесі заморожування також можуть стати млявими та втратити апетитну хрустку скоринку.

Соуси

заморожувати

Підливки, заправки та соуси, які були загущені за допомогою борошна або кукурудзяного крохмалю, при заморожуванні розсиплються.

Готові макаронні вироби

Готова паста після розморожування виявиться просто гумовою. Якщо ви все ж плануєте заморозити готові макарони, краще відваріть їх до ступеня al dente (трохи сирі). Це допоможе зберегти смакові якості.

Яйця в шкарлупі

заморожувати

Ви спокійно можете збити яйця та відправити їх без шкарлупи в морозильну камеру. В такому вигляді вони можуть зберігатися до року. Втім яйця в шкарлупі ніколи не варто заморожувати.

ТУТКА - Відпочивай корисно
Ці продукти ніколи не можна залишати в морозилці