7 продуктів, які маскують сліди від вугрів

Поява прища чи вугра пошкоджує шкіру та тканини під нею. Організм намагається розв’язати цю проблему й продукує колаген. Якщо його виробляється занадто багато або занадто мало — з’являються сліди від вугрів. Косметологія розробила багато продуктів, щоб замаскувати їх, та дійсно дієві й ефективні компоненти криються у щоденній їжі.

Ми в Тутка впевнені, що здорове харчування — ключ до сяючої шкіри. Тож ми відшукали корисні продукти, які допоможуть зменшити сліди від вугрів та оздоровити увесь організм.

1. Гарбуз

сліди від вугрів

Чим він корисний: В гарбузі багато ніацину, фолієвої кислоти, вітамінів А та В, цинку.

Як впливає на організм: Ніацин і фолієва кислота покращують циркуляцію крові в організмі, сприяють відновленню клітин та сприяють лікуванню вугрів. Гарбузове насіння має у своєму складі цинк, контролює рівень гормонів та бере участь у загоєнні шкіри. Вітамін А лікує також сліди від рубців.

Читайте також: Чому потрібно обов’язково активувати горіхи перед вживанням

2. Листя капусти

сліди від вугрів

Чим воно корисне: Славиться вітамінами С та К та забезпечує наше тіло міддю та залізом.

Як впливає на організм: Вітаміни, мінерали й антиоксиданти листя капусти знижують гіперпігментацію шкіри обличчя та навіть вирівнюють її тон. Вітамін К висвітлює темні плями на обличчі, залізо прискорює загоєння ран та шрамів, навіть сліди від вугрів заживають швидше.

3. Лимон

сліди від вугрів

Чим він корисний: Лимонний сік — природний в’яжучий засіб. Він скріплює провислу шкіру та бореться з потьмянілостями.

Як впливає на організм: Цедра лимону містить флавоноїди — елементи, які захищають шкіру та мають антиканцерогенні властивості. Здоров’я і сяяння шкірі тільки додасться, якщо щоранку починати день склянкою теплої води з лимоном або додавати його як заправку до салату.

4. Батат

Чим він корисний: Наповнений ретинолом та бета-каротином.

Як впливає на організм: Наше тіло переробляє бета-каротин на вітамін А, а він, як природний компонент, бореться проти втрати кольору, запалення, забитих пор, причиною яких найчастіше стають вільні радикали. Ретинол — базовий компонент багатьох косметичних засобів, він працює проти гіперпігментації, вугрів та запалення. Навіщо купувати дорогу косметику, якщо можна додати до раціону батат і природним способом маскувати сліди від вугрів?

5. Папая

Чим вона корисна: Містить у своєму складі травний фермент — папаїн.

Як впливає на організм: Папаїн сприяє відшаруванню змертвілих клітин, відкриває пори та згладжує сліди від вугрів. Достатньо насичує шкіру вологою та запобігає майбутньому виникненню прищів.

6. Цвітна капуста

Чим вона корисна: Це — цінне джерело вітаміну С та потужної амінокислоти — гістидину.

Як впливає на організм: Гістидин береже шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. А вітамін С усуває шкоду від вільних радикалів, допомагає організму засвоювати залізо й загоює сліди від вугрів та ран.

7. Кіноа

Чим вона корисна: Кіноа багата вітаміном В3.

Як впливає на організм: Вітамін В3, також відомий як ніацинамід, пом’якшує шкіру, вражену свербінням після прищів та вугрів і навіть екземи. Екдистероїди — ключові поживні елементи кіноа, беруть участь у загоюванні слідів від вугрів. Зменшує подразнення шкіри та відновлює її.

Як ви усуваєте сліди від вугрів? Розкажіть і нам.

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
7 продуктів, які маскують сліди від вугрів