10 засобів для краси, які непомітно можуть нам нашкодити

Постійна зміна трендів неминуче веде за собою оновлення б’юті-продуктів. Одні корисні для нас, інші можуть нашкодити. До прикладу, певні олійки та сироватки для шкіри обличчя здатні призвести до її подразнення, а маски для обличчя – містити шкідливі складники.

Тож Тутка вирішив уважніше придивитися до певних популярних видів косметики, б’юті-девайсів, якими ми щодня користуємося, та перевірити, котрі абсолютно не варто купувати.

1. Девайси для очищення шкіри

обличчя

Такими “штучками” ми користуємося щодня. Зворотний бік медалі – вони призводять до надмірного тертя й відлущування шкіри. А за цим ідуть висипання, подразнення, прищі, вугрі, підвищена чутливість шкіри. Як замінник скористайтеся м’якими хімічними відлущувачами: кислотами й ензимами. Останні допоможуть зняти відмерлі часточки шкіри без скрабування й пошкодження епідермісу.

2. Вітамін Е

обличчя

Він – потужний захисник від шкідливого ультрафіолетового випромінювання та вільних радикалів. Та людям, які мають жирну шкіру чи шкіру, схильну до прищів, не варто наносити цей вітамін на шкіру. Він може забити пори та призвести до ще сильніших висипань й свербіння. Якщо все ж бажаєте одержувати вітамін Е – вживайте його з їжею. Його можна знайти в арахісі, червоному болгарському перці, гарбузі та авокадо.

3. Олії для обличчя

обличчя

Ефірні чи природні олії часто рекомендують замість інших зволожувальних процедур. Та щоденне їх нанесення на шкіру призводить до алергічних реакцій, котрі ведуть до потрісканої, сухої шкіри, пухирів чи кропивниці. Якщо все ж вперто бажаєте користуватися ефірними олійками, щоб уникнути подразнення змішайте її з будь-якою іншою базовою олійкою.

Читайте також: 8 б’юті-процедур, яких краще уникати

4. Тканинні маски для обличчя

обличчя

Більшість цих засобів для краси виготовлена з синтетичних матеріалів – мікрофібри, нейлону та поліестеру, промочених сироваткою. Тож ми самі накладаємо на шкіру шкідливі інгредієнти. Шкіра може видатися гарною після їх застосування, та все, що ви бачите – лише товстий шар шкідливих елементів. На додачу не забуваймо, наскільки тканинні маски шкодять довкіллю.

5. Нефритові ролики

Завдяки тому, що камінець в них завжди холодний, масаж нефритовим роликом тимчасово знімає почервоніння та набряки. Масажування різних ділянок обличчя стимулює кровотік, додає вигляду здоров’я. Та досі не було науково підтверджено, що масаж нефритовим роликом розгладжує зморшки й бореться з висипаннями. Навпаки – через сучасну популярність ціна на них невиправдано зросла. Натомість зробіть собі звичайний масаж обличчя.

6. Макіяж із засобами з SPF

Застосування SPF-засобів у щоденному макіяжі не дає обличчю жодної користі, навіть навпаки: ви змушені будете наносити на лице товстіший шар макіяжу. Лиш порівняйте: вам знадобиться нанести всемеро більше тонального засобу, щоб забезпечити собі захист. Натомість нанесіть на шкіру протисонцевий крем з SPF 30 чи більше і завершіть образ тональним засобом.

7. Сироватки для росту вій

обличчя

Звичайно, деякі сироватки позитивно впливають на ріст вій, та у них дуже багато побічних ефектів. Люди скаржаться на набряклість повік, свербіж, сльозогінність й почервоніння очей, як і на гіперпігментацію шкіри. З іншого боку, чому б не скористатися рициновою та оливковою олією – природними середниками для красивих та здорових вій.

8. Місти для обличчя

Термальна вода, розприскана на обличчя, надовго подарує свіжість та прохолоду для шкіри, та пізніше шкіра стане ще більш зневодненою та сухою. А ще в таких засобах наявні рослинні та квіткові компоненти, після яких, за тривалого користування, шкіра стане ще чутливішою та більш подразненою.

9. Засоби для інтимної гігієни

обличчя

Вчені переконані, що використання гелю та молочка для інтимної гігієни кардинально збільшує ризик поширення грибкових та бактеріальних інфекцій. Парфумовані серветки й дезодоранти містять шкідливі хімікати, які шкодять шкірі. Вони можуть порушити ваш природний баланс та знизити опірність організму до інфекцій.

  • Яке розв’язання проблеми: Досить користуватися звичайними водою та милом – і буде все гаразд.

10. Високий % ніацинаміду

Науково підтверджено, що вітамін В3 захищає вашу шкіру від шкідливого впливу сонця, розгладжує зморшки, лікує акне, регулює вироблення підшкірного жиру і так далі. Та зверніть особливу увагу на його концентрацію в засобі: вищий відсоток не означає кращі результати. Замість цього може з’явитися подразнення й свербіж. Найбільш ефективні ті продукти, де склад ніацинаміду не перевищує 3%.

А ви користуєтеся якимось із продуктів, наведених в нашій статті? Подискутуймо в розділі коментарів.

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
10 засобів для краси, які непомітно можуть нам нашкодити