7 продуктів, які можуть допомогти при діабеті. Хто б міг подумати!

При діабеті досить складно дотримуватися здорового харчування. Однак раціон, багатий овочами, фруктами та корисними білками, може мати значні переваги для людей з діабетом. Ось кілька продуктів, які допомагають контролювати рівень цукру в крові.

Темний шоколад

Це може видатися нелогічним, але шоколад — це їжа, багата флавоноїдами. Хоча не весь шоколад однаковий. В одному з досліджень, яке проводилося у 2008 році в Копенгагені, з’ясувалося, що ті, хто вживав темний шоколад, почали спостерігати за собою інертну тенденцію. Вони менше хотіли їсти, значно зменшився потяг до солодкого, солоного та жирного. І все це в порівнянні з тими учасниками експерименту, які їли молочний шоколад, котрий у своєму складі має значно менше флавоноїдів.

Темний шоколад також скоротив кількість піци, яку добровольці з’їли в той же день, на 15 відсотків.

Однак, варто зауважити, що вживання великої кількості шоколаду може мати протилежний ефект, оскільки в ньому багато цукру.

діабеті

Листяна зелень

Листяна зелень може допомогти при діабеті. За даними досліджень, листяні зелені овочі надзвичайно поживні та низькокалорійні. У них також дуже мало легкозасвоюваних вуглеводів, які підвищують рівень цукру в крові.

Рукола, шпинат, ромен, китайська капуста, айсберг та інші види зелені — це одні з найкращих джерел вітаміну С. Тож їх вживання дуже корисне для вашого здоров’я.

Читайте також: Рецепт цілющої кунжутної пасти від гіпертонії та високого холестерину

В одному дослідженні, як стверджує Національна медична бібліотека США, збільшення споживання вітаміну С знижує маркери запалення та рівень цукру в крові натщесерце для людей з діабетом II типу, а також високий кров’яний тиск.

Ще варто зауважити, що в листяній зелені міститься велика кількість таких оксидантів, як лютеїн та зеаксантин. Вони вкрай корисні для зору, запобігають виникненню катаракти дегенерації жовтої плями. Все ж очі дуже страждають при такому захворюванні, як діабет, і ускладнення стаються досить часто. Тому важливо ввести у свій раціон різні види листяної зелені.

Волоський горіх

Горіхи — ще одне чудове доповнення до вашого раціону. Як і риба, вони містять корисні жирні кислоти, які допомагають підтримувати здоров’я серця.

Волоські горіхи особливо багаті омега-3 жирними кислотами, які називаються альфа-ліпоєвою кислотою (ALA). Як і інші омега-3, АЛК важлива для здоров’я серця. Люди з діабетом можуть мати вищий ризик серцевих захворювань або інсульту, тому важливо отримувати ці жирні кислоти з їжею. Ви можете додати жменю волоських горіхів до свого сніданку або салату.

Кориця

Кориця — відома всьому світу запашна спеція, яку використовують для приготування різних видів випічки, десертів і напоїв. В її складі є чимала кількість тих же антиоксидантів. Відомо, що кориця чудово регулює кількість цукру в крові. Довготерміновий контроль діабету зазвичай визначається шляхом вимірювання гемоглобіну A1c, який зображає ваш середній рівень цукру в крові за два-три місяці.

Жирна риба

Жирна риба — корисне доповнення до будь-якої дієти. Вона містить важливі омега-3 жирні кислоти — ейкозапентаєнову кислоту (EPA) і докозагексаєнову кислоту (DHA).

Людям необхідна певна кількість корисних жирів, щоб підтримувати функціонування свого тіла та здоров’я серця й мозку. Раціон з високим вмістом поліненасичених і мононенасичених жирів може поліпшити контроль рівня цукру та ліпідів в крові у людей з діабетом.

Певна риба є багатим джерелом як поліненасичених, так і мононенасичених жирів. До них відносяться лосось, скумбрія, сардини, тунець і форель.

Квасоля

Боби є джерелом рослинного білка, і вони можуть задовольнити апетит, допомагаючи людям знизити споживання вуглеводів. Квасоля також має низький показник GI (глікемічного індексу) та краще регулює рівень цукру в крові, ніж багато інших крохмалистих продуктів.

Крім того, квасоля може допомогти людям контролювати рівень цукру в крові. Це складні вуглеводи, тому організм перетравлює їх повільніше, ніж інші вуглеводи. Споживання бобів також допомагає скинути вагу та регулювати кров’яний тиск і рівень холестерину.

Фрукти

Фрукти містять вуглеводи, вітаміни, мінерали та клітковину. Вони хоч і солодкі, але насправді мають низький глікемічний індекс (ГІ), хоча і не всі. Перед вживанням фруктів краще ознайомитися з їх ГІ.

діабеті

Сирі необроблені фрукти більш ефективні, ніж консервовані фрукти, соки або смузі. Майте це на увазі, коли будете вибирати чим поласувати.

Увага! Будь-яка інформація щодо здоров’я та лікування, має лише ознайомлювальний характер! Даний продукт не має науково доведеної лікувальної дії. Перед тим, як використовувати будь-який засіб для лікування, обов’язково потрібно звертатися за консультацією до лікаря або до лікувального закладу!

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
7 продуктів, які можуть допомогти при діабеті. Хто б міг подумати!