Кухня
Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків

Коцюрбу вважають козацькою стравою. Вона готується дуже просто і що саме головне – це ситна страва, в якій є картопля, шкварки, особливі галушки та свіжий часник. Усі інгредієнти готуються окремо та збираються в одній тарілці.
Що вам знадобиться:
- Картопля – 1 кг
- Свиняча підчеревина – 400 г
- Часник – до свого смаку
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – до свого смаку
- Перець духмяний мелений – до свого смаку
Для галушок:
- Борошно – 400 г
- Кефір – 150 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – до свого смаку
Як готувати козацьку коцюрбу
- Картоплю почистити, розрізати на 4 частини, скласти у каструлю та залити водою. Додати сіль, лаврове листя. Варити до готовності на повільному вогні.
- Для галушок у просіяне борошно влити кефір або кисле молоко, збити яйця та сіль. Все перемішати, а потім замісити тісто. Викласти на притрушену борошном поверхню. Вимісити тісто та залишити його відпочити.
- З тіста розкачати ковбаску та нарізати на галушки. Відварити їх у підсоленій воді до готовності.
- Підчеревину нарізати крупно та викласти на холодну сковорідку. Увімкнути вогонь і готувати під кришкою, помішуючи. Уважно стежте за смаженням. Шкварки мають бути соковитими, а не пересушеними. Наприкінці смаження посолити. Готові шкварки викласти у миску.
На тарілку викладаємо готову картоплю, галушки, шкварки, все поливаємо жиром зі шкварок. Зверху додаємо натертий часник та зелень і одразу подаємо на стіл.