Кухня

Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків

Коцюрбу вважають козацькою стравою. Вона готується дуже просто і що саме головне – це ситна страва, в якій є картопля, шкварки, особливі галушки та свіжий часник. Усі інгредієнти готуються окремо та збираються в одній тарілці.

Що вам знадобиться:

  • Картопля – 1 кг
  • Свиняча підчеревина – 400 г
  • Часник – до свого смаку
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – до свого смаку
  • Перець духмяний мелений – до свого смаку

Для галушок:

  • Борошно – 400 г
  • Кефір – 150 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – до свого смаку

Як готувати козацьку коцюрбу

  1. Картоплю почистити, розрізати на 4 частини, скласти у каструлю та залити водою. Додати сіль, лаврове листя. Варити до готовності на повільному вогні.
  2. Для галушок у просіяне борошно влити кефір або кисле молоко, збити яйця та сіль. Все перемішати, а потім замісити тісто. Викласти на притрушену борошном поверхню. Вимісити тісто та залишити його відпочити.
  3. З тіста розкачати ковбаску та нарізати на галушки. Відварити їх у підсоленій воді до готовності.
  4. Підчеревину нарізати крупно та викласти на холодну сковорідку. Увімкнути вогонь і готувати під кришкою, помішуючи. Уважно стежте за смаженням. Шкварки мають бути соковитими, а не пересушеними. Наприкінці смаження посолити. Готові шкварки викласти у миску.

На тарілку викладаємо готову картоплю, галушки, шкварки, все поливаємо жиром зі шкварок. Зверху додаємо натертий часник та зелень і одразу подаємо на стіл.

Вас також може зацікавити:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button