Кондитери британського королівського двору поділилися рецептом різдвяного імбирного печива

Королівські кондитери готують тисячі пирогів, солодощів і канапе для прийомів, що проводяться в палаці протягом усього року, але Різдво – особливий час. І фаворитом серед святкових десертів є різдвяне імбирне печиво. На офіційному сайті британської королівської сім’ї кондитери Її Величності Єлизавети II розповіли про те, як спекти ці красиві та смачні різдвяні ласощі.

Тутка вважає, що займатися кулінарною творчістю під різдвяні мелодії, коли в домівці поширюється запах прянощів – це ідеальний план для зимового вечора. Ми неодмінно випробуємо рецепт кондитерів британського королівського двору та хочемо заразити цією ідеєю наших читачів.

Необхідні інгредієнти

печиво

На 10 виробів діаметром 50 мм потрібно:

  • 200 г борошна, яке легко підіймається

Таке борошно – це суміш борошна вищого ґатунку, розпушувача та солі, що забезпечує випічці пишність. Його можна приготувати за рецептом: просіяти у велику миску 1 склянку (150 г) борошна, змішати з 1,5 ч. л. розпушувача для тіста і додати 1/4-1/2 ч. л. солі.

  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 1 ч. л. суміші спецій.

Щоб приготувати суміш спецій в домашніх умовах, змішайте 3 ст. л. меленої кориці, 1 ч. л. меленого запашного перцю, 1 ч. л. меленої гвоздики, 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха та 1/2 ч. л. меленого кардамону. Суміш перекладіть в герметичний контейнер або скляну банку та використовуйте для приготування печива, пряників та іншої випічки.

  • 100 г вершкового масла (80% жирності й вище)
  • 75 г дрібнокристалічного коричневого цукру

Найкраще підійде темно-коричневий м’який цукор (Dark Brown Soft Sugar), який використовують для випічки імбирних пряників і бісквітів.

  • 25 г цукру-піску для присипки
  • 45 г молока
  • глазур для прикраси.

Читайте також: Ця ялинка швидко зникне зі стола. Чудове святкове частування!

Технологія приготування

печиво

  • Просійте разом борошно та спеції, додайте нарізане кубиками масло та перетріть в крихту кінчиками пальців.
  • Додайте молоко й замісіть тісто. Загорніть в харчову плівку та дайте тісту «відпочити» як мінімум 2 години (найкраще залишити на ніч).
  • Попередньо розігрійте духовку до 180°.
  • Розкачайте тісто приблизно до 3 мм і виріжте фігурки. Застеліть деко пергаментним папером або силіконовим килимком і розмістіть на ньому ваше майбутнє печиво. Посипте невеликою кількістю гранульованого цукру, випікайте при 180° до готовності.
  • Перед тим, як прикрашати печиво, дайте йому повністю охолонути.

Рекомендації кондитерів, поради з декору

печиво

Один із шеф-кухарів королівського двору наголошує на тому, що краще дати тісту «відпочити». Тож варто приготувати тісто напередодні ввечері та дати йому вилежатися вночі, а до випічки взятися вже на наступний день.

Ви також можете відразу розкачати тісто, вирізати фігурки й покласти їх до морозильної камери на годину. Це гарантує, що печиво добре збереже свою форму.

Печиво, яке захололо, прикрашають глазур’ю. На ньому можна написати імена ваших рідних, друзів або гостей: будь-кому буде приємно отримати такий особистий різдвяний подарунок.

Також у печиві, до того, як ви поставите його до духовки, можна зробити дірочки, щоб потім зачепити їх на стрічку і повісити смаколик на ялинку як прикрасу.

А ви готуєте традиційну різдвяну випічку?

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
Кондитери британського королівського двору поділилися рецептом різдвяного імбирного печива