9 харчових продуктів, від яких краще відмовитися взагалі

Науці сьогодні відомо багато продуктів, які рекламуються як корисні для здоров’я, хоча насправді порушують роботу органів, систем і негативно впливають на організм. Які продукти дають набагато менше користі, ніж вважається?

продукти

Засновник управління здорового харчування і сертифікований дієтолог Джаред Кох перерахував 9 продуктів, небезпечних для здоров’я.

1. Перероблене м’ясо

М’ясні напівфабрикати, ковбасні та шинкові вироби, які широко пропонуються у всіх магазинах, виготовляють з м’яса тварин, вирощених без вільного вигулу. Це означає, що вони постійно знаходяться в неволі, що сприяє розвитку багатьох захворювань та підвищеної смертності. Тому їм дають корми, насичені антибіотиками, гормонами росту та іншими препаратами.

Крім цього, оброблені м’ясні продукти наповнюють консервантами, такими як нітрат натрію, штучними ароматизаторами й барвниками. Всі ці синтетичні речовини погіршують здоров’я організму, провокують розвиток злоякісних пухлин. Це підтвердили понад 7000 досліджень, які вивчали взаємозв’язок харчів з ризиком ракових захворювань. Фахівці пропонують замінити нездорові напівфабрикати органічним м’ясом травоїдної худоби.

2. Консервовані продукти

Багато консервованих овочів, особливо помідори, містять Бісфенол-А – токсичну речовину, яка негативно впливає на статеву та нервову систему, провокує діабет, серцеві та ракові захворювання та інші порушення. Краще замінити консерви свіжими овочами та фруктами, або купувати консерви з помідорами лише в скляній тарі.

Читайте також: Підробки заполонили світ: 12 продуктів, які стає все важче відрізнити від підробок

3. Трансжири

Реклама дієт з низьким вмістом жирів призвела до того, що натуральне вершкове масло почали замінювати маргарином та іншими штучними спредами. Речовини, які утворюються в процесі їх приготування, провокують безліч проблем зі здоров’ям: захворювання серцево-судинної системи, рак, проблеми зі шкірою і кістковою тканиною, безпліддя, гормональний дисбаланс, проблеми зросту і труднощі в навчанні у дітей.

А лінолева кислота, яка міститься в органічному маслі, не тільки блокує розвиток раку і діабету, але і сприяє схудненню.

4. Попкорн в мікрохвильовці

Хімічні речовини, якими обробляють обгортки продуктів швидкого харчування, потрапляють на продукти та в організм разом з їжею. Агентство з охорони навколишнього середовища визнає їх «ймовірними канцерогенами» і речовинами, які шкодять розвитку і здоров’ю репродуктивних органів. Крім цього, ці продукти впливають на вироблення гормонів і сприяють «стиранню» статевих відмінностей.

продукти

5. Рослинна олія

Рафіновані низькоякісні олії зазнають сильної обробки, після якої порушується співвідношення жирних омега-3 та омега-6 кислот, призводить до захворювань серця і ризику пухлин.

6. Забруднені овочі та фрукти

Багато свіжих плодів є генномодифікованими, і практично вся традиційна сільськогосподарська продукція обробляється токсичними пестицидами. Краще вибирати овочі та фрукти, вирощені органічним способом на фермерських господарствах.

7. Оброблена сіль

Кухонний вид солі містить невелику кількість небезпечних хімікатів, які токсичні та шкодять здоров’ю. Джаред Кох пропонує купувати неочищену природну сіль, яка багата цілющими властивостями.

продукти

8. Соєві продукти

Близько 95% соєвих бобів є генетично модифікованим продуктом. Соєвий білок додають практично в усі приготовані продукти та напої. За даними досліджень, соєві продукти провокують порушення травної, ендокринної та імунної системи, патології репродукції, безпліддя, рак.

9. Аспартам і сахарин

Всі штучні підсолоджувачі містять речовини, які викликають посилений апетит, підвищують вуглеводну залежність, стимулюють відкладання надлишків жиру й провокують збільшення ваги. Їх безпека, заснована на тестуванні на тваринах, є помилковою, бо в їх організмах містяться сполуки, які розкладають і виводять ці речовини, а в організмах людей вони відсутні.

Джерело

ТУТКА - Відпочивай корисно
9 харчових продуктів, від яких краще відмовитися взагалі