Приготувати салат за 10 хв? Легко! Ця непогана добірка оригінальних і швидких у приготуванні салатів від Тутка стане в пригоді, коли ви не знаєте, що приготувати на вечерю або хочете урізноманітнити звичне меню.
1. Салат «Хвилинка» з сухариками
Інгредієнти:
- 1 свіжий помідор;
- 100 г сухариків з білого хліба;
- 1 пачка плавленого сирка;
- зелень;
- 1 зубчик часнику;
- майонез.
Приготування:
- Помідор порізати соломкою, сирок натерти на тертці, зелень та часник подрібнити, додати сухарики й перемішати. Заправити майонезом.
2. Салат із крабових паличок з помідорами та сиром
Інгредієнти:
- 150 г крабових паличок;
- 1 помідор;
- 1 зубчик часнику;
- твердий сир;
- майонез.
Приготування:
- Помідор і крабові палички ріжемо соломкою. Сир тремо на тертці, подрібнюємо часник і заправляємо все майонезом. Прекрасне поєднання!
3. Салат «Леді» з куркою»
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 150 г свіжих огірків;
- пів банки консервованого горошку;
- 150 г сметани;
- пучок кропу;
- сіль.
Приготування:
- Куряче філе відварюємо 20 хвилин (з моменту закипання). Охолоджуємо. Курку та огірки ріжемо середніми кубиками. Додаємо дрібно нарізаний кріп (і зелену цибулю, за бажанням). Складаємо всі інгредієнти в салатницю, додаємо сметану, солимо та перемішуємо. Наш салат готовий!
Читайте також: Начинки для тарталеток: 30 смачних рецептів до святкового столу
4. Швидкий салат з квасолею і крабовими паличками
Інгредієнти:
- квасоля червона, консервована 200 г
- 2-3 варених яйця;
- крабові палички 200 г;
- сметана, сіль, перець, зелень.
Приготування:
- Крабові палички, яйця і зелень дрібно порізати. З квасолі злити сік і змішати всі продукти в салатниці. Посолити та поперчити до смаку і заправити сметаною.
5. Салат з копченою ковбасою
Інгредієнти:
- 1 морква (сира);
- 100 грамів сиру;
- 100 грамів копченої ковбаси;
- 3 зубчики часнику;
- майонез для заправки;
- 100 грамів консервованої кукурудзи;
- сіль перець.
Приготування:
- Моркву та сир натерти на тертці. Ковбасу нарізати тонкою соломкою. Моркву, сир, ковбасу, кукурудзу, часник заправити майонезом і перемішати. Додати сіль і перець та знову перемішати. Прикрасити зеленню!
6. Салат «Французький»
Інгредієнти:
- 2 яблука;
- 4 варені яйця;
- 2 свіжі морквини;
- майонез;
- цибуля ріпчаста;
- сир.
Приготування:
- Салат в салатницю складаємо шарами.
- Цибулю обшпарюємо, дрібно нарізаємо та викладаємо на дно. Змащуємо майонезом (тонко).
- Яблука натираємо на великій тертці та викладаємо на цибулю. Додаємо шар майонезу.
- Яєчні білки натираємо на великій тертці, змащуємо майонезом. Натираємо моркву – і знову шар майонезу.
- Жовтки натираємо на дрібній тертці, як і сир, і викладаємо останніми шарами. Салат готовий!
7. Салат «Швидко і смачно»
Інгредієнти:
- свіжа капуста (можна пекінська);
- свіжий огірок;
- цибуля;
- ковбаса (кому, яка подобається);
- майонез;
- спеції.
Приготування:
- Капусту шаткуємо. Огірок і ковбасу ріжемо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями. Додаємо майонез, сіль, перець і перемішуємо. Все просто!
8. Салат з копченою куркою, яблуком і ананасом
Інгредієнти:
- куряча грудинка копчена – 300 г;
- кисло-солодке яблуко – 2 шт;
- ананас консервований -250 г;
- майонез;
- сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Копчену курячу грудинку або іншу частину нарізаємо соломкою.
- Яблука чистимо та також нарізаємо соломкою.
- Ананаси розрізаємо на шматочки.
- Всі інгредієнти складаємо в салатницю, солимо, перчимо та заправляємо майонезом.
9. Салат «Загадка»
Інгредієнти:
- твердий сир;
- ковбаса салямі й сира морква;
- часник 1-2 зубчики;
- яєчні млинці (4 яйця та 1,5 столові ложки крохмалю).
Приготування:
- Спочатку готуємо млинці. Для цього збиваємо яйця з крохмалем, додаємо дрібку солі. Вийти має приблизно 5 млинців. Млинці ріжемо соломкою.
- Твердий сир і сиру моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Ковбасу ріжемо тонкою соломкою. Все перемішуємо.
- Заправляємо майонезом, додаємо часник до смаку та даємо салату настоятися. Солити салат не треба.
10. Салат «Наложниця»
Інгредієнти:
- куряча грудинка;
- кальмари;
- сир;
- майонез.
Приготування:
- Відварену курячу грудинку ділимо на повздовжні шматочки (можна замінити шинкою). Кальмари відварити 3 хвилини, почистити, порізати соломкою. Сир нарізаємо соломкою. Усе з’єднати, посолити-поперчити, заправити майонезом. Продукти брати з розрахунку приблизно 1:1
Всі ці салати готуються швидко та просто, й прекрасно урізноманітнюють меню. Спробуйте і ви це зрозумієте!
Фото: freepik.com