Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат

Авокадо сьогодні — не така вже екзотика. Чи то фрукт, чи то овоч, з вигляду нагадує горіх (насправді фрукт) зазвичай лежить на полиці в супермаркеті поруч з картоплею та буряком, та й вартість його цілком помірна.

До речі, плід росте на дереві, родичі звичного нам лавру, лише мексиканського й дуже калорійний: 208 калорій на 100 грамів! Високий вміст жирів робить м’якуш маслянистим і на дотик, і на смак. Попри це, авокадо — продукт номер один у меню правильного харчування, адже жири в ньому лише корисні. Одним словом, продукт треба брати та вводити в щоденний раціон.

авокадо

Користь авокадо

Саме високий вміст олеїнової кислоти та клітковини, а також вагон вітамінів, мінеральних речовин і мікроелементів роблять його справжнім суперфудом. Регулярне вживання цього фрукту забезпечує шкіру молодістю, волосся еластичністю, робить серце та судини міцними, покращує пам’ять та зміцнює імунітет.

авокадо

Калію в авокадо більше, ніж бананах, а вміст вітаміну Е б’є всі рекорди. Поживна м’якота плоду — природний антиоксидант, захист клітин від патологічних змін. На додаток до всього авокадо — сильний афродизіак, допомагає підвищити (у всіх сенсах) чуттєвість і чоловікам, і жінкам.

Щоб продукт дав максимум користі, треба вміти його вибирати, а також забезпечити належні умови зберігання.

Читайте також: 23 продукти з високим лужним вмістом. Повісьте список на холодильник!

Як вибрати та зберігати авокадо

Як і багато інших фруктів і овочів, авокадо привозять у продаж недозрілими. Плоди саме яскраво-зеленого кольору ми частіше бачимо на прилавках. Віддавайте перевагу плодам з темною шкіркою, але без вм’ятин. Щоб полегшити вибір, пропонуємо орієнтуватися на плодоніжку. Видаліть її та погляньте: якщо місце її кріплення зеленувате та жовте — фрукт оптимальної зрілості, якщо коричневе — поверніть товар туди, де лежав.

Не біда, якщо ви купили недозрілі плоди, вони чудово доходять до кондиції при кімнатній температурі протягом декількох днів (поруч з яблуками ще швидше).

Як свідчить практика, розрізане авокадо зберігає колір найкраще поруч з нарізаною цибулиною. Апетитний вигляд збережеться довше, якщо скропити м’якоть соком лимона або лайма. Ще один лайфхак: якщо вирішили залишити половинку фрукту на потім, не видаляйте кісточку.

авокадо

Як вживати авокадо

Жирність і поживність — характерні риси цього продукту. Саме ці якості плоду перетворюють його на здорову альтернативу різним бутербродним намазкам, а також майонезу в салатах з морепродуктів або яєць. Авокадо — прекрасна основа для корисних смузі.

Цілозерновий хлібець із пастою з авокадо комбінуйте з іншими інгредієнтами на свій смак. Варені яйця, овочі, консервований тунець, горіхи, нут… Варіацій тостів хоч греблю гати!

Найпростіше — нарізати плід скибочками, скропити їх лимонним соком і викласти на тост. Корисний перекус наситить надовго. Авокадо — рослинний аналог м’яса, джерело протеїну, обов’язковий продукт для спортсменів і тих, хто бажає набрати м’язову масу. А, як відомо, більше м’язів — менше жиру.

Кісточка авокадо заслуговує на окрему увагу. Вставте її в ґрунт — незабаром будете милуватися красивим кімнатним деревцем!

Сподіваємося, ви придивитися уважніше до цього корисного плоду та порекомендуєте статтю друзям!

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
Продукт, який замінив мені м’ясо, рибу і салат