Колишня працівниця шкільної їдальні видала рецепт пишних оладок

Навряд чи знайдеться людина, яка не любить оладки. До того ж варіантів приготування так багато: з бананом, з яблуком, на вівсяному або на рисовому борошні. Проблема лише в тому, що оладки не завжди виходять пухкими. У чому ж річ? Сьогодні Тутка відкриє секрет пишних оладок і розповість про помилки в їх приготуванні.

оладки

Секрет пишних оладок

Є варіанти приготування оладок на дріжджах — в такому випадку вони завжди виходять пухкими. Однак ми розглянемо класичний рецепт, з яким часто виникають проблеми. Якщо пропустити деякі моменти, оладки виходять плоскими та виглядають не так апетитно. Ось як можна виправити ситуацію.

1. Консистенція тіста. Тісто для оладок має бути досить густим — як сметана, і насилу сповзати з ложки. Якщо воно розтікається по сковороді — не чекайте пишних оладок. Але якщо переборщити з борошном, тісто буде забитим, і оладки не виростуть. Потрібна золота середина.

Читайте також: Заміна №1 для важких десертів з жирними кремами: 5 легких і смачних десертів, що не зіпсують вашу талію

2. Борошно. Щоб вийшли симпатичні пухлики, борошно варто просіювати. Так ми насичуємо його киснем, що робить страву більш повітряною. Також варто зауважити, що в разі заміни борошна на гречане або вівсяне, оладки в будь-якому випадку будуть менш пишними. Але не менш смачними!

3. Цукор. Занадто багато цукру в тісті призведе до того, що оладки впадуть. Так що солодощі — в міру. Краще полити готову страву медом або сиропом.

оладки

4. Температура. Якщо ви використовуєте кефір для приготування оладок, він повинен бути кімнатної температури, в жодному разі не холодний. Це допоможе молочній кислоті вступити в реакцію з содою, що впливає на пишність.

5. Час. Після приготування тіста не варто поспішати відразу ж смажити оладки. Потрібно дати тісту трохи настоятися. Близько 15-30 хвилин буде достатньо. Також важливо не залишати в тісті ложку або інші кухонні прилади.

оладки

6. Перемішування. Після настоювання тіста його не потрібно перемішувати повторно. Це також дуже важливий момент, від якого залежить пишність оладок.

7. Пательня. Для смаження краще брати сковороду з товстими стінками, яка рівномірно прогрівається. Спочатку суху сковороду потрібно як слід розігріти, а потім вже лити олію.

Останнім часом для нас пишність оладок не так багато важить, як їх склад. Тому ми знайшли корисний варіант — оладки з вівсяним борошном і бананом. Рекомендуємо спробувати, особливо тим, хто стежить за фігурою і правильним харчуванням.

оладки

Якщо ви любите класичний рецепт, перераховані вище методи допоможуть вам добитися пишних, апетитних оладок, як на картинках. Може, ви знаєте ще якісь секретик, щоб поліпшити якість страви? Обов’язково поділіться в коментарях!

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
Колишня працівниця шкільної їдальні видала рецепт пишних оладок