5 святкових салатів з ШАМПІНЬЙОНАМИ. Кожна страва тішить око й неймовірно смакує

Віднедавна приготування салатів стало справжнім мистецтвом. Лише подумайте: яскраві інгредієнти, незвичайні поєднання, заправки, які вражають смакові рецептори найсуворішого кулінарного критика. І, до речі, саме рецепти салатів з шампіньйонів практично відразу завоювали пальму першості. В цих грибах є щось особливе. То чому б не дізнатися, як ще їх можна приготувати та подати?

З м’ясом, овочами (консервованими та свіжими), сиром, зеленню – який варіант салату з печериць стане вашим улюбленим? Ми в Тутка радимо вам переглянути рецепти, опубліковані нижче, приготувати домашній майонез й сповна насолодитися смаком кожної закуски.

Салат з куркою та шампіньйонами

Інгредієнти:

  • 1 куряча гомілка
  • 150 г шампіньйонів
  • 1 ст. л. домашнього майонезу
  • 5 помідорів чері
  • 200 г пекінської капусти
  • 1,5 ст. л. волоських горіхів
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 30 г твердого сиру
  • спеції до смаку.

Приготування

  1. Щоб приготувати салат з куркою й печерицями, натріть курячу гомілку спеціями та запечіть до готовності при температурі 180 °C. Наріжте великими шматочками.
  2. Поріжте гриби пластинками. Обсмажте їх на оливковій олії до рум’яності.
  3. Нашаткуйте капусту, а помідори розріжте навпіл.
  4. Окремо змішайте майонез і гірчицю. Дрібно натріть сир.
  5. Заправте гриби, м’ясо та помідори гірчично-майонезною заправкою, посипте сиром й подрібненими горіхами.

Читайте також: Користь від салатів із сирого буряка

Салат з огірком і шампіньйонами

салатів

Інгредієнти:

  • 200 гр шампіньйонів
  • 2 огірки
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. домашнього майонезу
  • соняшникова олія до смаку
  • спеції до смаку

Приготування

  1. Розріжте гриби на чотири частини. Обсмажте на олії.
  2. Зваріть яйця, очистьте та наріжте великими шматками
  3. Огірок очищувати не треба, лише наріжте теж великими шматками.
  4. Змішайте, заправте майонезом і спеціями.

Салат з сиром і шампіньйонами

салатів

Інгредієнти:

  • 250 г шинки
  • 300 г шампіньйонів
  • 100 г твердого сиру
  • 80 г консервованої кукурудзи
  • 120 г консервованої квасолі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. домашнього майонезу
  • 1 ч. л. гірчиці
  • соняшникова олія до смаку
  • спеції до смаку

Приготування

  1. Наріжте шинку соломкою, гриби – пластинками, сир натріть на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес.
  2. Окремо обсмажте гриби й шинку.
  3. Змішайте обсмажені продукти з кукурудзою, квасолею, сиром, часником. Заправте гірчицею, майонезом і спеціями. Подавайте до столу

Салат з морквою і шампіньйонами

салатів

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 3 огірки
  • 200 г моркви по-корейськи
  • 350 г маринованих шампіньйонів
  • 3 ст. л. домашнього майонезу
  • спеції до смаку

Приготування

  1. Зваріть філе в підсоленій воді. Наріжте тонкою соломкою.
  2. Також соломкою наріжте огірок, а гриби пластинками.
  3. Візьміть плоску тарілку. Викладіть на дно м’ясо та змастіть його майонезом. Далі шари йдуть в такій послідовності: гриби, майонез, огірки, майонез, огірки, майонез, морква.

Салат з печерицями та крабовими паличками

салатів

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 1 огірок
  • 150 г крабових паличок
  • 0,5 пучка зеленої цибулі
  • 0,5 моркви
  • 100 г шампіньйонів
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • 1 ст. л. домашнього майонезу
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • спеції до смаку
  • соняшникова олія до смаку

Приготування

  1. Зваріть моркву та яйце.
  2. Подрібніть цибулю, огірок наріжте соломкою, а моркву натріть на тертці.
  3. Сирі шампіньйони та яйця наріжте кубиком, а крабові палички – великими шматочками.
  4. Злегка обсмажте печериці й перекладіть на серветку, щоб остання ввібрала олію.
  5. Змішайте все, заправте майонезом, гірчицею та спеціями.
ТУТКА - Відпочивай корисно
5 святкових салатів з ШАМПІНЬЙОНАМИ. Кожна страва тішить око й неймовірно смакує