Віднедавна приготування салатів стало справжнім мистецтвом. Лише подумайте: яскраві інгредієнти, незвичайні поєднання, заправки, які вражають смакові рецептори найсуворішого кулінарного критика. І, до речі, саме рецепти салатів з шампіньйонів практично відразу завоювали пальму першості. В цих грибах є щось особливе. То чому б не дізнатися, як ще їх можна приготувати та подати?
З м’ясом, овочами (консервованими та свіжими), сиром, зеленню – який варіант салату з печериць стане вашим улюбленим? Ми в Тутка радимо вам переглянути рецепти, опубліковані нижче, приготувати домашній майонез й сповна насолодитися смаком кожної закуски.
Салат з куркою та шампіньйонами
Інгредієнти:
- 1 куряча гомілка
- 150 г шампіньйонів
- 1 ст. л. домашнього майонезу
- 5 помідорів чері
- 200 г пекінської капусти
- 1,5 ст. л. волоських горіхів
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. оливкової олії
- 30 г твердого сиру
- спеції до смаку.
Приготування
- Щоб приготувати салат з куркою й печерицями, натріть курячу гомілку спеціями та запечіть до готовності при температурі 180 °C. Наріжте великими шматочками.
- Поріжте гриби пластинками. Обсмажте їх на оливковій олії до рум’яності.
- Нашаткуйте капусту, а помідори розріжте навпіл.
- Окремо змішайте майонез і гірчицю. Дрібно натріть сир.
- Заправте гриби, м’ясо та помідори гірчично-майонезною заправкою, посипте сиром й подрібненими горіхами.
Читайте також: Користь від салатів із сирого буряка
Салат з огірком і шампіньйонами
Інгредієнти:
- 200 гр шампіньйонів
- 2 огірки
- 2 яйця
- 2 ст. л. домашнього майонезу
- соняшникова олія до смаку
- спеції до смаку
Приготування
- Розріжте гриби на чотири частини. Обсмажте на олії.
- Зваріть яйця, очистьте та наріжте великими шматками
- Огірок очищувати не треба, лише наріжте теж великими шматками.
- Змішайте, заправте майонезом і спеціями.
Салат з сиром і шампіньйонами
Інгредієнти:
- 250 г шинки
- 300 г шампіньйонів
- 100 г твердого сиру
- 80 г консервованої кукурудзи
- 120 г консервованої квасолі
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. домашнього майонезу
- 1 ч. л. гірчиці
- соняшникова олія до смаку
- спеції до смаку
Приготування
- Наріжте шинку соломкою, гриби – пластинками, сир натріть на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес.
- Окремо обсмажте гриби й шинку.
- Змішайте обсмажені продукти з кукурудзою, квасолею, сиром, часником. Заправте гірчицею, майонезом і спеціями. Подавайте до столу
Салат з морквою і шампіньйонами
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 3 огірки
- 200 г моркви по-корейськи
- 350 г маринованих шампіньйонів
- 3 ст. л. домашнього майонезу
- спеції до смаку
Приготування
- Зваріть філе в підсоленій воді. Наріжте тонкою соломкою.
- Також соломкою наріжте огірок, а гриби пластинками.
- Візьміть плоску тарілку. Викладіть на дно м’ясо та змастіть його майонезом. Далі шари йдуть в такій послідовності: гриби, майонез, огірки, майонез, огірки, майонез, морква.
Салат з печерицями та крабовими паличками
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 1 огірок
- 150 г крабових паличок
- 0,5 пучка зеленої цибулі
- 0,5 моркви
- 100 г шампіньйонів
- 100 г консервованої кукурудзи
- 1 ст. л. домашнього майонезу
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- спеції до смаку
- соняшникова олія до смаку
Приготування
- Зваріть моркву та яйце.
- Подрібніть цибулю, огірок наріжте соломкою, а моркву натріть на тертці.
- Сирі шампіньйони та яйця наріжте кубиком, а крабові палички – великими шматочками.
- Злегка обсмажте печериці й перекладіть на серветку, щоб остання ввібрала олію.
- Змішайте все, заправте майонезом, гірчицею та спеціями.