10+ оболонок продуктів, які можна їсти

Бездумне витрачання продуктів — проблема глобальна: викидається сьогодні майже 1/3 всіх їстівних продуктів. На щастя, навіть оболонка продуктів — це їстівний і корисний елемент їжі, яку треба цінувати за корисні й поживні властивості. Люди не знають, та яєчну шкаралупу можна перетерти у порошок з кальцієм, шкурку кавуна можна консервувати, а листя капусти — перетворити на смачний суп. Треба лише знати як.

Ловіть каструлі й кухонне начиння, а Тутка розповість про все, що, як ви думали, не можна їсти. А, виявляється, можна.

1. Яєчна шкаралупа

оболонка

Люди, яким не вистачає кальцію, можуть одержати його з яєчної шкаралупи. Оболонка цих продуктів особливо ним багата. Звісно, у первісному вигляді її ніхто не буде вживати, а ось перетерта до складу порошку, вона прекрасно підійде для вживання до їжі чи напоїв.

2. Шкурка від кавуна

оболонка

Кавун — це, напевно, найулюбленіший літній фрукт багатьох людей, та, за звичкою, ми викидаємо шкурку до сміття. Та насправді, гуру консервації закривають їх у банки: виявляється, за смаком і складом вона схожа до огірка. Прекрасний перекус чи закуска з іншими овочами.

Читайте також: На які 4 зони тіла найкраще лягають парфуми, і на які їх категорично заборонено розпилювати

3. Листя від капусти

оболонка

Капуста не втрачає популярності за свої безцінні харчові особливості, та рецептів з її листя — обмаль. Оболонка капусти — джерело мінералів, бета-каротину, заліза та кальцію, вона така ж поживна, як і сама капуста. Тож гайда варити поживний суп чи смачні закуски.

4. Цвіт цукіні

На жаль, світові не відомі такі ласощі, як цвіт цукіні (окрім, хіба що, Італії). Поживну й красиву квітку можна приготувати за італійським десертом, а не викидати геть.

5. Морквяне лушпиння

оболонка

Почистили моркву — оболонка у сміття, еге ж? Та зачекайте, вона — цінне джерело вітаміну С, і з неї можна приготувати морквяний соус песто. Він ідеально підійде до макаронів хоч на щодень.

6. Зовнішня оболонка сиру пармезан

Звісно, всі знають, що не бажано їсти оболонку сиру, та і викидати її не варто. З неї можна зварити суп, або, вимочивши у солоній воді, зішкребти зовнішній шар. І можна смакувати.

7. Качани від капусти

Ми викидаємо їх, бо вони тверді й несмачні. Якщо ж правильно їх зварити і подати з картоплею та броколі — пальчики оближеш. А ще вони може прекрасно послужити смачним пюре.

8. Серединки й хвостики полуниці

Таке несправедливе поводження (китайці навіть спеціальний пристрій вигадали для видалення серединок і хвостиків), яке забирає з ягоди найпоживнішу її частину. Вона повна антиоксидантів, протизапальних властивостей. Не любите смак серединки — змішайте її блендером разом з цілою полуницею.

9. Бананові шкірки

оболонка

Викидати шкурку від банану — справжній злочин. Так, вони твердуваті й їх важко жувати, та вони — цінне джерело калію, магнію та кальцію. А ще їх можна посмажити — навіть діти не відмовляться від такої смакоти.

10. Коричневе авокадо

В супермаркетах авокадо з такою оболонкою навіть не продають, а одразу викидають. Вони м’якші, та абсолютно їстівні, смачно поєднуються в салатах. Улюблена страва — шоколадний пудинг з авокадо.

11. Лушпиння цибулі

оболонка

Славляться своїми антиоксидантними властивостями, люди варять його з іншими овочами і не викидають. Доваріть до м’якого стану, змішайте з оливковою олією та, змішавши з борошном, замісіть тісто. Обсмажте з олією та курячим м’ясом — смачного!

Як ставитеся до розумного споживання їжі? Поділіться з нами своїми думками.

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
10+ оболонок продуктів, які можна їсти