Як врятувати страву, якщо ви її зіпсували: 8 маленьких таємниць

Досконало володіти кулінарним мистецтвом не завжди виходить навіть у досвідченого кухаря, що вже й казати про господинь без кулінарної освіти, які навчаються премудростям кулінарного ремесла самі, методом спроб і помилок.

А от ви згадайте, як не раз псували страву, пересоливши або переперчивши її, а також, напевно, хоч раз зазнали фіаско, збиваючи яєчні білки або ж намагаючись приготувати глазур з шоколаду. Але все це в минулому, адже ми розповімо вам таємниці, які допоможуть врятувати зіпсовану страву.

Пересолили суп

Щоб пересолити страву зовсім не обов’язково закохуватися. Недогледіти і відволіктися на якусь нісенітницю може кожен. Якщо така біда трапилася з вами, не поспішайте засмучуватися. Пересолений суп можна реанімувати.

Варіантів кілька. Можна спробувати додати до супу більше води та лимонний сік або оцет. А можна додати мішечок з рисом і проварити, потім його вийняти.

Читайте також: Чому обов’язково потрібно замочувати горіхи, бобові та насіння перед вживанням

Не виходить збити яєчні білки

страву

Для приготування смачної та ароматної випічки найчастіше потрібні яйця. Іноді їх потрібно збивати. З білками часто стаються проблеми: вони ніяк не хочуть збиватися. Не залишайте це без уваги. Думаєте, що нічого страшного не трапиться, якщо білки не будуть добре збиті? І даремно! Випічка вийде не такою ніжною і повітряною.

Якщо білки не збиваються, покладіть їх до холодильника на 10 хвилин, а потім додайте дрібку солі та спробуйте збити ще раз. Проблем більше не має виникнути!

Переперчили страву

страву

Любителі гострого знають, що багато перцю не буває. А якщо ви не найбільший фанат пікантних страв і випадково переборщили з чилі? Найголовніше — не панікуйте! Все можна виправити.

Якщо м’ясна страва вийшла гострою, подайте її до столу з прісним гарніром. Це компенсує пікантність. Можна також переграти і додати у список інгредієнтів щось молочне або спробувати нейтралізувати гостроту за допомогою лимонного соку або оцту.

Приготували недостатньо густий крем-суп

страву

Ідеальний крем-суп повинен бути в міру густим. Якщо такої консистенції вам добитися не вдалося, але хочеться потішити рідних шедевром, а не посередньою вечерею, то шукайте вихід із ситуації.

Крем-суп можна вдосконалити за допомогою м’якоті хліба, розвареного рису або збитих в блендері бобових.

Розтоплений шоколад загус

страву

Для вишуканих десертів потрібен розтоплений шоколад. Зазвичай для цього використовують водяну баню або мікрохвильовку. Розтопити шоколад можна без жодних проблем, але надовго залишати його не можна. Він може почати гуснути, а це вже зовсім інша, не найвдаліша консистенція.

Якщо ви відволіклися та не встежили за шоколадом, додайте до нього трохи рослинної олії та перемішайте. Цей лайфхак повинен допомогти.

Пиріг прилип до дна форми для запікання

Ви встали в суботу рано-вранці, щоб потішити рідних апетитним свіжоспеченим пирогом? Які ви молодці! Але що робити, якщо щось пішло не так? Наприклад, якщо пиріг не відлипає від дна форми.

Повністю остудіть пиріг і покладіть форму в теплу воду, щоб вона прикривала половину. Залиште ненадовго, а потім легко вийміть пиріг. Наступного разу не забувайте закривати форму пергаментом або змащувати вершковим маслом.

Приготували занадто солодкий соус

страву

Приготували занадто солодкий соус? Звичайно, dolce vita ніхто не скасовував, але не всім подобається нудотний смак. Щоб його удосконалити і зробити менш яскравим, додайте в соус трохи лимонного соку або дрібку солі. Вони допоможуть нейтралізувати зайву солодкість.

Зелень почала в’янути

страву

Свіжа зелень, на жаль, не зберігається довго. Якщо ви купили цілий пучок, то не факт, що ви встигнете використати його весь для приготування улюблених страв. Почніть з правильного зберігання. Промийте і гарненько висушіть зелень, а потім покладіть в герметичний пакет і покладіть до холодильника.

Зелень все ж почала в’янути? Занурте її ненадовго в крижану воду, а потім розкладіть на паперових рушниках. Листя помітно посвіжіє.

ТУТКА - Відпочивай корисно
Як врятувати страву, якщо ви її зіпсували: 8 маленьких таємниць