Таємниці закладів харчування можна вирахувати одразу, щойно ви увійшли туди. Кухарі розповіли як саме

Навіть якщо вам сподобалась якась мережа громадського харчування, варто пам’ятати, що якість їжі або обслуговування в різних її пунктах може сильно відрізнятися залежно від керівництва та персоналу. Щоб ми могли уберегтися від поганих вражень, кухарі та інші працівники кафе і ресторанів поділилися спостереженнями, які можуть допомогти передбачити результат трапези до її початку.

Тутка вибрав найбільш несподівані поради та тепер знає, на що варто звернути увагу, перш ніж сісти за стіл.

  • Якщо є приміщенні автомат з газованою водою, то проведіть білою серветкою по кранику Sprite або 7Up. Вона повинна залишитися чистою. Якщо рожева або зелена — це цвіль, і умови утримання автомата явно далекі від гарних. Також зверніть увагу на крижаний жолоб. Щоправда, іноді це може зіпсувати вам апетит. © StumbleKitty

персоналу

  • Попросіть в персоналу порекомендувати вам якусь страву. Якщо вони охоче діляться враженнями, їм дозволяють тут харчуватися і це гарне місце. Якщо вони не можуть чітко відповісти, то політика цього закладу задовільна. © zazzlekdazzle
  • Якщо ви дотримуєтесь якоїсь дієти (халяльна їжа або вегетаріанська), то краще піти в спеціалізовані ресторани. Річ у тім, що у звичайному ресторані для приготування вашої страви майже завжди буде використана та ж лопатка або сковорода, якою 5 хвилин тому готували щось, що ви не їсте. © sibuttadopo
  • Якщо ви йдете в ресторан, а там безліч відвідувачів сидять без їжі, то краще вийдіть з нього. Своє замовлення ви будете чекати дуже довго. © jeraco73

Читайте також: 15 практичних порад, які допоможуть навести лад на кухні раз і назавжди

  • Перевтома персоналу. Як ви думаєте, яка тут санітарія, якщо персонал виснажений і незадоволений? © fiendlymcfiend
  • Велика кількість пунктів в меню означає, що тут є заморожені страви. До того ж якість приготування, ймовірно, буде страждати. Якщо йти вже нікуди не хочеться, можна запитати, яка страва у них найпопулярніша, і просто замовити її. Маленьке спеціалізоване меню, навпаки, може означати, що місцеві кухарі опанували кожен рецепт до досконалості. © michaelad567
  • Зверніть увагу на сільнички. Якщо вони забиті та брудні, то і на кухні твориться приблизно те ж саме. © faployst

персоналу

  • При замовленні страви з морепродуктів запитайте, звідки вони. Якщо працівник назве конкретне місце — сміливо замовляйте, якщо ні — краще вибрати щось інше. © MaterialImportance
  • Понеділок і четвер зазвичай інвентарні дні. Якщо прийдете в цей день, продукти повинні бути максимально свіжими. © XmagnumoperaX
  • Не купуйте розливні напої у боулінгу, більярді та інших схожих місцях для відпочинку. Вони ніколи не чистять свої лінії, на відміну від спеціалізованих магазинів, і майже напевно там буде цвіль. © onyxandcake
  • Якщо в етнічному ресторані багато людей даного етносу, то там точно смачно готують, якщо ні — це не найкраще місце познайомитися з чиєюсь кухнею. © Cogidubnus-Rex

  • Зона для відвідувачів зазвичай у 2 рази чистіша, ніж кухня, тому якщо і вона в задовільному стані, то на кухні буде ще гірше. © BringMeTwo
  • Бачите кавомашину — зверніть увагу на її стімер. Якщо він покритий білим нальотом, то це від молочної піни та там купа бактерій. Якби кавомашину мили щодня, як і треба робити, такого б не було. © fernanzgz
  • Мій чоловік шеф-кухар. Ми завжди йдемо із закладу, якщо він бачить, що взуття на офіціантах не слизьке. Він каже, що це дуже важливо і, якщо їм все одно, він навіть не хоче знати, як виглядає їхня кухня. © GhostOfYourLibido
  • Відкрита кухня сьогодні — модний тренд. Якщо ви заходите у відносно новий заклад, а кухня там закрита — це поганий знак. Отже, їм є що приховувати. © unknown

персоналу

  • Стан вбиральні прямо залежить від стану кухні. Якщо у працівників немає часу упорядкувати вбиральню, то і на кухні все погано. © unknown

Що змусить вас піти із закладу або, навпаки, із задоволенням замовити в ньому їжу?

Фото: freepik.com

ТУТКА - Відпочивай корисно
Таємниці закладів харчування можна вирахувати одразу, щойно ви увійшли туди. Кухарі розповіли як саме