Сьогодні ми пропонуємо вам незвичний рецепт глазурі без білків на желатині. Гарантуємо, така глазур стане у вас улюбленою. Вона не липне до рук, не кришиться, не ламається. Глазур виходить смачною та нагадує зефір. Вона підійде і до кексів, і до різних булочок.
Інгредієнти:
- 150 г цукрової пудри
- 30 мл води для цукрової пудри
- 5 г желатину
- 30 мл води для желатину
- 0,5 ч.л. соку лимона або соку лайма.
Спосіб приготування:
1. Желатин заливаємо водою, перемішуємо та залишаємо, щоб набух.
2. В сковорідку насипаємо цукрову пудру, доливаємо воду, перемішуємо поки не стане однорідним. Ставимо її на вогонь та доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
3. В чисту миску переливаємо цукрову пудру та додаємо желатин. Все перемішуємо до однорідності, щоб розчинився желатин.
Читайте також: Шедевр цьогорічного Великодня: мереживний скручений КРАФФІН
4. Отриману масу добре збиваємо міксером. Коли вона трохи загусне, додаємо кілька капель соку лимона чи лайма та продовжуємо збивати.
5. Коли ви побачите, що маса почала густіти (як густа сметана), отже глазур готова. Ми збивали її 4-5 хв.
6. Глазур дуже швидко гусне. Щоб встигнути прикрасити паски, покладіть миску з глазур’ю на каструлю з гарячою водою.
7. Тепер беремо паску та опускаємо прямо в глазур.
Таким чином паска рівномірно покривається глазур’ю.
Зразу ж прикрашаємо присипками, поки не засохло.
Глазур виходить смачною та нагадує зефір. Вона підходить і для кексів, і для різних булочок.
Фото: freepik.com