Стрункий кондитер дуже просить замінити торти десертом без випічки

Приготуймо сьогодні морквяно-сирний торт. Без цукру, без випічки та без зайвих калорій. Дуже цікавий десерт, для якого підійдуть найбільш звичайні продукти. Самі побачите, така страва сподобається навіть найвибагливішому гостю.

Найцікавіше — це процес формування «коржа». Багатошаровість та нагромадження різних кольорів один на одному створює воістину казкову страву. Що й казати, потрібно просто спробувати!

Морквяно-сирний торт

Інгредієнти:

  • 4 морквини (550 г)
  • 150 г апельсинового соку
  • 1 ч. л. апельсинової цедри
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст. л. меду
  • 25 г желатину
  • 300 г сиру
  • 100 г сметани 20%
  • 30 г маку
  • 5 крапель ванільної есенції

Читайте також: Заміна №1 для важких десертів з жирними кремами: 5 легких і смачних десертів, що не зіпсують вашу талію

Спосіб приготування

1. Візьміть 2 склянки та залийте в них желатин. За 10 і 15 г відповідно. До желатину додайте воду. До 10 г додайте 50 г води, а до 15 г — 100 г води. Розмішайте. 30 г маку залийте окропом. Апельсинову цедру теж залийте невеликою кількістю окропу. Вичавіть сік з апельсина.

торт

2. Почистьте та зваріть моркву. Тепер завантажте її в блендер і доведіть до стану пюре. Подрібнену моркву посоліть, додайте ложку меду та цедру апельсина, з якої забрали зайву рідину. Вкінці залийте моркву свіжовичавленим апельсиновим соком. Ретельно все перемішайте ложкою.

торт

3. Збийте сир в блендері та з’єднайте зі сметаною і медом. Знову перенесіть масу в блендер. Потім викладіть її в зручну миску та додайте мак, який вже повинен збільшитися в об’ємі та масі. Для запаху додайте ванільну есенцію. Перемішайте масу, щоб було однорідно та красиво.

торт

4. Підготуйте форму для випічки та застеліть її дно фольгою. З боків поставте щільний поліетилен, щоб торт було легше виймати. Розтопіть обидві склянки желатину в мікрохвильовці. 15 г желатину додайте до морквяного шару, а 10 г, відповідно, до сирного. Викладайте по черзі 3 ст. л. сирної маси, а потім морквяної. Поки сирна маса не закінчиться. Важливо не змішувати шари та користуватися різними ложками. Решту морквяної маси розмастіть по поверхні торту. Майже готовий десерт покладіть на ніч в холодильник. Так ви зможете по максимуму оцінити його смак і запах.

торт

Завдяки тому, що ви розклали фольгу та плівку з боків, торт ні до чого не прилипає. Це важливо, адже потрібно зберегти його форму незмінною.

торт

А зріз цього десерту може по-справжньому здивувати. Помаранчево-білі шари з маковою крихтою виглядають просто чудово! Ріжеться десерт прекрасно та легко. Буде дуже смачно та красиво, головне — не поспішати та дозволити желатину схопитися в холодильнику. Смачного!

За матеріалами

Оцініть статтю
Тутка
Стрункий кондитер дуже просить замінити торти десертом без випічки
XL vs XS: стилістка показала, як однаковий одяг виглядає на різних фігурах, адже стиль існує для всіх