Якщо до тіста додавати сметану, то воно стає значно ніжнішим. Для цього тортика крем готується з додаванням згущеного молока і масла. А ось цукру в рецепті немає, адже і так торт виходить дуже солодким.
Інгредієнти:
- дві склянки борошна;
- по 250 г сметани та згущеного молока;
- три яйця;
- дві ложки какао;
- дрібка соди.
Крем:
- по 200 г згущеного молока, масла (беруть якісне вершкове);
- горіхи.
Читайте також: Стрункий кондитер дуже просить замінити торти десертом без випічки
Спосіб приготування
- Спочатку сметану змішують з яйцями – повинна вийти однорідна маса. Додають згущене молоко, борошно, дрібку соди. Знову все змішують, далі ділять тісто на дві рівні частини. Одну залишають незмінною, в другу додають какао.
- Випікають два коржі при 200 градусах (досить двадцяти хвилин. Охолоджують (прямо в формі). Потім витягують, кожен розрізають навпіл уздовж – вийде по два коржі світлого і темного кольору.
- Тепер найсмачніше – приготування крему. Масло збивають зі згущеним молоком. Вийде пишна і стійка консистенція, тож збивати краще довше. Готові коржі промащують кремом, з’єднують (треба чергувати по кольорах). кремом промащують верхівку і боки.
Залишається перед подачею посипати торт зверху рубаними горіхами. Можна взяти будь-які улюблені горішки на свій розсуд. Дуже красиво виглядають пластівці мигдалю.
Смачного!
Джерело: naykapravdu.v.ua