Сьогодні хочемо поділитись рецептом швидкої випічки, для якої не потрібна духовка. В спеку це якраз те, що потрібно! Манник в мікрохвильовці за 9 хвилин. Цей надзвичайно смачний рецепт приживеться і на вашій кухні теж.
Інгредієнти:
- манна крупа – 150 г
- кефір або ряжанка – 200 мл
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 г (1/2 скл.)
- борошно – 120 г (1 скл.)
- сіль – 1/3 ч.л.
- вершкове масло – 100 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- ванілін – 1 пачка
- сметана – 250 г
- цукрова пудра – 1-3 ст.л.
Спосіб приготування:
1. В миску насипаємо склянку манної крупи, додаємо кефір або ряжанку і перемішуємо. Трішки даємо постояти, щоб крупа набухла.
2. Потім додаємо до суміші склянку цукру, яйця та дрібку солі, все ретельно перемішуємо. Виливаємо розтоплене масло, ще раз перемішуємо.
3. Потім додаємо борошно і чайну ложку розпушувача, ванілін або ванільний цукор. Гарно перемішуємо і тісто готове!
Читайте також: Результат вас здивує: просто спробуйте в форму для торта занурити 6 пляшок
4. Переливаємо його в силіконову форму, змащену маслом. Розрівнюємо і ставимо в мікрохвильовку на 9 хв (потужність 900 Вт). Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
5. Поки приготуємо крем: до сметани додаємо цукрову пудру і перемішуємо.
6. Готовий манник розрізаємо на дві частини та промащуємо всередині, боки та вверх нашим кремом. Зверху присипаємо какао та мигдалевими слайсами.
- Манник за цим рецептом можна випікати в духовці при 180 градусів 35-40 хв.
Відеорецепт:
Смачного!