Експерт з етикету розповіла, яких помилок багато людей припускається в ресторані, і дала поради, як їх уникнути

Поводитися хоч трохи пристойно вміє багато хто, але варто тільки заглибитися в теорію етикету, як стає зрозуміло, що тут багато чого ще можна навчитися. Як правильно тримати келих, куди класти серветку і чи можна різати листя салату? На всі ці запитання відповідає Анна Бей — фахівець за вмінням поводитися в суспільстві. Дівчина підкаже, що і як потрібно робити, щоб стати втіленням вихованості та елегантності.

Дівчина розповідає, як правильно поводитися і бути сучасною леді.

Анна Бей — дипломований фахівець з етикету і вмінню поводитися в товаристві. Вона розповідає про те, як вразити людей своїми манерами і показати, що ви знаєте, як себе подати.

Анна розповіла, чого справжні леді не роблять в ресторані

Наприклад, не можна розрізати листя салату — його треба їсти в тому вигляді, в якому воно лежать на тарілці.

Відразу кілька правил стосуються келиха з вином

етикету

Келих потрібно тримати тільки за ніжку.

Читайте також: 10 корисних звичок, завдяки яким жителі Скандинавії залишаються здоровими і привабливими

Хапатися за його дно не варто

етикету

Також важливе місце, куди ви кладете келих

Келих повинен розташовуватися з правого боку від вашої тарілки. А ще правіше від нього розміщується склянка з водою.

Перш ніж долити щось у свій келих, поцікався в сусіда, чи не хоче він чимось наповнити свій

етикету

Якщо плануєте долити собі трохи води в склянку, то спочатку запропонуйте наповнити склянку сусіда по столу.

Якщо раптом ви захочете щедро намастити чимось хліб, — зачекайте.

Від хліба потрібно відірвати менший шматочок — на один укус. А потім вже мастити на нього все, що душа забажає.

Зі столовими приборами теж потрібно поводитися обережно.

Під час їжі важливо тримати ніж гострим краєм вниз, а не перевертати його.

Якщо ви зробили паузу в їжі та вирішили відкласти столові прилади, зробіть це в формі перевернутої букви V. При цьому ручки ножа і вилки ні в якому разі не повинні лежати на столі.

Ще одне правило — ніякого макіяжу за столом

етикету

Для того, щоб підфарбувати губи або використовувати пудру, варто вийти в туалет.

Те ж саме стосується і носових хустинок — якщо вам потрібно висякатися, то краще вийти з-за столу. Виняток становлять лише ті ситуації, коли вам потрібно витерти щось з обличчя. У цьому випадку можна швидко скористатися серветкою.

Коли вечеря закінчена, не кладіть використану серветку в тарілку

Замість цього серветку потрібно класти ліворуч від тарілки.

Інші поради та рекомендації від Анни можна побачити у неї на каналі.

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
Експерт з етикету розповіла, яких помилок багато людей припускається в ресторані, і дала поради, як їх уникнути