Приготування шашлику на дачі або на пікніку стало вже традицією. Це й не дивно. Адже так приємно почастуватися смачним ароматним м’ясом, засмаженим на вугіллі, та ще й на свіжому повітрі.
Але після гарного застілля, як не крути, приходиться очищати решітку від налиплого жиру і нагару. В ідеалі, звичайно, треба взятися до цієї процедури відразу ж після приготування шашлику. Тоді це зробити набагато легше. Але мало у кого зазвичай виникає бажання витрачати час на чищення решітки під час відпочинку. Та й не варто!
Тутка знає дуже простий і ефективний спосіб очистити решітку, про який у цій статті хочемо поділитися з вами.
Читайте також: Як звичайним піском почистити сковорідку від накипу?
- Треба взяти щільний герметичний поліетиленовий пакет такого розміру, щоб туди вільно входила решітка.
- У нього радимо налити рідину для миття посуду (кілька столових ложок) і небагато води.
- Потім рідину, що знаходиться всередині пакета, треба розподілити по його стінках. Для цього пакет енергійно розтираємо.
- Після цього етапу можна далі насолоджуватися відпочинком у колі друзів.
- Щойно в пакеті утворилася піна, покладіть в нього решітку, яка захолола, зав’яжіть й залиште на 12 годин (наприклад, до ранку).
- З плином часу нагар з легкістю відходить від решітки і змивається під струменем води.
Ось такий простий, але ефективний спосіб.
Джерело: naykapravdu.v.ua