Чому жінкам треба їсти варену кукурудзу

Мало калорій, багато користі

У 100 варених кукурудзяних зернах міститься 123 Ккал. Якщо її присмачити вершковим маслом, як це люблять робити багато людей, то калорійність тих же 100 грамів підіймається до 898 Ккал. Зате сіль, без якої мало хто їсть кукурудзяні качани, володіючи нульовою енергетичною цінністю, ніяк не підвищує калорійність продукту.

Гальмує процеси старіння

Цей продукт, насичений нутрієнтами, корисний переважній кількості людей. Варена кукурудза сприяє: активній роботі головного мозку і зміцненню пам’яті; запобіганню проблемам з кістковими тканинами; оптимізації діяльності серцево-судинної системи; гальмування процесів старіння в організмі; подолання депресивних станів; омолодженню шкірних покривів; поліпшенню згортання крові; успішної боротьби з сечокам’яною хворобою; подолання проблем з підшлунковою залозою; лікуванню печінкових захворювань; полегшення подагричних нападів.

Читайте також: Селера: Чарівний ефект щоденного вживання

Корисна для шкіри

Кукурудза омолоджує організм, а особливо шкірний покрив, а також суттєво допомагає під час схуднення, вона є надзвичайно цінною для жінок під час вагітності, грудного вигодовування дитини та при складанні повноцінного раціону для маленьких дітей.

Варена кукурудза дуже корисна при вагітності

Якщо немає яскраво виражених протипоказань, то варений кукурудзяний продукт не тільки може, а й зобов’язаний займати почесне місце в меню вагітної жінки. Це сприяє: оптимізації обмінних процесів в організмі; нормалізації травних процесів; подолання наслідків токсикозу на ранніх термінах вагітності; зменшення вмісту в крові поганого холестерину; стимуляції виведення з організму отрут і шлаків; нівелювання виникнення набряків; ліквідації в організмі дефіциту заліза, що веде до анемії, і підвищенню рівня гемоглобіну в крові; зміцненню кровоносних судин; стимуляції на пізніх термінах вагітності процесу лактації.

кукурудза

Її треба їсти матерям, які годують дітей

Фахівці рекомендують жінкам, які годують грудьми, включити у свій раціон варені кукурудзяні зерна. Найперше це було викликано здатністю цього продукту активізувати вироблення молока, а також підвищувати його якість. Цінність вареної кукурудзи для молодих матусь підвищується ще й завдяки відсутності в ній глютену, який часто провокує у немовлят алергічні реакції.

Однак породіллям варто підходити до вживання продукту з відомою обережністю, оскільки його надлишок може спровокувати у немовлят здуття живота, тому на початковому етапі годування грудьми одного качана щотижня цілком вистачить для отримання від продукту необхідної користі.

Кукурудза сприяє схудненню

Відносно невелика калорійність продукту при досить високій енергетичній цінності дає змогу з успіхом використовувати варену кукурудзу при схудненні. Вона насичує організм енергією, гальмуючи при цьому відчуття голоду. Один качан в день, з’їдений до 14 години, здатний оптимізувати метаболічні процеси в організмі.

Як правильно варити

Ще однією чудовою якістю цього злаку є його здатність зберігати максимум корисних речовин при термічній обробці насіння. Під час варіння у воді частина нутрієнтів йде в рідину, однак в качані залишається все-таки досить значна їх кількість. Ще більше їх зберігається при приготуванні продукту на пару.

  • Важливо! Не треба додавати у воду сіль під час варіння кукурудзяних качанів, оскільки це призводить до їх затвердіння і сухості. Підсолювати продукт можна тільки в готовому вигляді. Для варіння краще використовувати молоді качани, які можуть дійти до готовності вже через чверть години.

Старі качани приходиться варити мінімум 2 години. Перед варінням качани корисно витримати кілька годин у холодній воді. Для варіння листя, зняті з качанів, укладають на дно місткості, а потім вже поверх покладених в неї качанів. Корисно покласти в місткість, де варяться качани, кукурудзяні рильця.

Як зберігати варену кукурудзу

Кукурудза зберігає максимум корисних речовин і при термічній обробці, і в процесі зберігання у вареному вигляді. Єдина умова при цьому – наявність вологи та прохолодне довкілля. Щоб качани зварити на запас і зберегти їх потім в такому вигляді деякий час, треба місткість з ними накрити кришкою і залишити остигати, а потім перекласти її в холодильник. Там качани, не втрачаючи смакових, поживних і корисних властивостей, можуть зберігатися протягом декількох діб.

Джерело: simya.com.ua

ТУТКА - Відпочивай корисно
Чому жінкам треба їсти варену кукурудзу