Бабуся поділилася рецептом смачненьких «Колобків». Я готова їсти їх вічно!

У мене завжди є в морозильній камері свіжий сир, в магазині ніколи не купую. Свіжий сир у мене в хаті не їдять, а от випічку з великим задоволенням. Сьогодні поділюся з вами рецептом мініпончиків, який я дізналася від своєї бабусі, а вона своєю чергою від своєї свекрухи.

Використовую, як вже озвучила, сир, розморожую його в холодильнику. Сир не повинен бути дуже рідким або сухим, я розминаю його виделкою і беруся до приготування тіста.

сир

Інгредієнти:

  • сир – 500 грамів
  • яйця – 2 шт
  • сода – 1 чайна ложка (не повна)
  • цукор – 3 столові ложки
  • сіль – дрібка
  • борошно – 9-12 столових ложок
  • манка – 2-3 столові ложки.

Спосіб приготування:

1. У мене на цей раз було 500 грамів сиру, до нього я додаю 2 яйця, не повну чайну ложку соди, дрібку солі, 3 столові ложки цукру. Все перемішую і починаю порціями додавати борошно. У мене пішло 9 столових ложок борошна з невеликою гіркою. Тісто не потрібно сильно забивати борошном, воно має липнути до рук.

2. Для того, щоб сформувати «колобочки» я змащую руки олією і відщипую трохи тіста, формую його в кульку.

Читайте також: Колишня працівниця шкільної їдальні видала рецепт пишних оладок

3. Тепер всі кульки треба обваляти в манці, я довіряю цю справу своєму головному помічникові по кухні – доньці. У неї добре виходить, а я поки встигаю прибрати брудний посуд зі столу.

сир

4. Коли всі «колобочки» готові, можна починати їх смаження.

5. Для обсмажування я використовую рослинну олію, розігріваю її на середньому вогні. Обсмажую там всі пончики до золотистого кольору.

6. Обсмаження декількох штук займає приблизно 5-6 хвилин.

Ось такі красені виходять:

Як вам рецепт? Готуватимете?

Оцініть статтю
Тутка
Бабуся поділилася рецептом смачненьких «Колобків». Я готова їсти їх вічно!
Чому японці сплять на підлозі та 5 причин і чому це варто спробувати нам