Перед тим як з’їсти ще одне печиво або випити зайвий келих вина, подумайте, що ваш раціон може відбитися не лише на тілі, як зайва вага, але й змінити обличчя.
Тутка вирішив показати, як за допомогою одного погляду визначити, якими продуктами ми зловживаємо.
Винне обличчя
- Окрім того, що у вині велика кількість цукру, також можливий вміст пестицидів та сульфітів, через що алкоголь викликає зневоднення. Тіло втрачає воду, печінка перевантажена, а травлення може почати турбувати наступного дня після вживання спиртних напоїв, отже шкіра виглядає занадто зморшкуватою, червоною та обвислою.
- У довготерміновій перспективі постійне надмірне вживання алкоголю може порушити роботу кишкових бактерій і стати причиною багатьох захворювань.
- Як позбутися? Утримайтеся від вживання будь-якого алкоголю як мінімум на 3 тижні. Цього часу буде досить, щоб шкіра відновилася. А надалі дотримуйтеся правила 80:20. Це означає, що ви дозволяєте собі на тиждень келих або два у 20% випадків, а у 80% відмовляєтеся від алкоголю.
Молочне обличчя
- Додане молоко до кави або чергова порція морозива може серйозно вплинути на ваш колір обличчя, навіть якщо ви не страждаєте непереносністю лактози. З віком ми втрачаємо велику кількість ензимів, які допомагають перетравлювати лактозу. Це провокує запалення по цілому тілу, в тому числі й на обличчі.
- Якщо ви помітили, що обличчя має припухлий і заспаний вигляд, а шкіра є тьмяною та нерівною, відмовтеся від усіх молочних продуктів на кілька тижнів, щоб подивитися, наскільки сильними будуть зміни у зовнішньому вигляді.
Читайте також: Що спричиняє пігментацію шкіри та як її уникнути?
Цукрове обличчя
- Крім сприяння зайвій вазі цукор також впливає на стан шкіри. Він посилює глікацію – процес, при якому надлишки молекул глюкози прикріплюються до колагену, пошкоджують його та роблять нееластичним. Саме цей процес прискорює старіння шкіри, сприяє утворенню зморшок, порушує пігментацію.
- Є лише один спосіб досягнути неймовірно красивої шкіри – скоротити вживання цукру до мінімуму.
Глютенове обличчя
- Всі ці ознаки можуть бути симптомом того, що ваш організм не здатний перетравлювати глютен – білок, який міститься в таких продуктах, як пшениця, жито, овес, ячмінь, а також в напоях на базі цих культур (пиво, віскі, горілка та ін.).
- Щоб перевірити, чи є у вас дійсно непереносність до глютену, на 2-3 тижні виключіть з раціону продукти, в яких він міститься, і стежте за змінами шкіри. Якщо через 2 тижні безглютенової дієти симптоми не зникли, швидше за все у вас непереносність до іншого виду їжі, але від швидких вуглеводів і випічки з білого борошна варто відмовитися в будь-якому випадку.