15 кулінарних трюків, які придумали для тих, хто не любить стирчати на кухні

Ми в Тутка дуже любимо смачно поїсти. А ще нам подобається готувати швидко і просто, тому будь-який кулінарний лайфхак, що спрощує процес, зустрічаємо з радістю.

«Якщо ми засуджені до того, щоб їсти, будемо їсти смачно», — сказав знаменитий французький філософ і кулінар Антельм Бриль-Саварен.

15.

Швидка і оригінальна закуска вийде з сиру і тостового хліба. Досить обрізати краї скибочок, покласти зверху шматочок сиру, що добре плавиться, скрутити все в трубочку і обсмажити на сковороді. Буде смачно і з кетчупом, і з іншим звичним вам соусом.

кулінарний лайфхак

14.

Зварити яйце — елементарне завдання, але іноді немає часу чекати, поки закипить вода в кухлику. Не проблема. Пропонуємо кулінарний лайфхак: наливаємо трохи води в сковорідку, чекаємо хвилину, поки рідина закипить, кладемо яйця і закриваємо кришкою. Яйця готуються практично на парі: 5 хвилин, якщо ви любите рідкий жовток, і хвилин 8, якщо хочете круто.

кулінарний лайфхак

13.

Любителі майонезу з’ясували, що цей холодний соус допомагає смажити рибу на грилі або на сковороді. Якщо змастити ним ніжне філе, воно не прилипне і не розвалиться при перевертанні. Є й інші плюси, як пише користувач Reddit під ніком belancjun: «Я дізнався про це кілька років тому, працюючи в ресторані. Протягом року ми використовували різний майонез для того, щоб наші морепродукти й філе птиці не прилипали до грилю. Бонус ще і в тому, що майонез дозволяє додавати солодкі інгредієнти (цукор, сироп, мед) в маринад, і їжа все одно не буде прилипати».

Читайте також: 15 речей, якими ми користуємося щодня, але навіть не намагаємося дізнатися, як правильно їх зберігати

12.

Якщо під час приготування яєчні з ковбасою або шинкою розрізати м’ясний кружечок на кілька частин і розбити яйце зверху, то білок не розтечеться по всій сковороді, а жовток залишиться в центрі.

кулінарний лайфхак

11.

Для того, щоб не панькатися годинами, защипуючи краю пельменів або равіолі, пропонуємо кулінарний лайфхак. Щоб не купувати спеціальні пристосування, досить взяти пляшку з вм’ятиною на дні і рифленням, яка стане прекрасним пресом.

10.

Яйцерізка підходить не тільки для того, щоб нарізати ті самі яйця. Нею ви зможете одержати ідеальні скибочки, помістивши туди капелюшки грибів. Тонкі частинки і виглядають красиво, і обсмажити їх швидше, а також їх можна висушити або заморозити для зберігання.

9.

Зробіть листковий пиріг з м’ясом і сиром з лавашу. Присипте один тонкий корж тертим сиром, накрийте другим, розподіліть змішаний зі сметаною і спеціями фарш, скрутіть в рулет і поставте в духовку, розігріту до 180 °C. Приблизно через годину у вас буде практично м’ясний штрудель.

8.

Якщо яйце покласти в морозилку, потім почистити, порізати кружальцями і посмажити, то вийдуть крихітні яєчні, в кожній з яких буде ідеальний кружечок жовтка в обрамленні білка. Такі яєчка чудово підійдуть для невеликих бутербродів. Прекрасний кулінарний лайфхак для закусок.

7.

Користувач популярної мережі TikTok відкрив новий спосіб зливати воду під час приготування пасти. Відео миттю поширилося мережею. Він злив воду через друшляк, а не відкидав страву на друшляк.

кулінарний лайфхак

6.

Пакети з готовою до вживання салатною зеленню надзвичайно зручні в користуванні, але іноді термін зберігання продукту добігає кінця швидше, ніж ми встигаємо його з’їсти або з’ясовується, що салату нам і не хочеться. В цьому випадку можна злегка обсмажити зелень на сковороді з часником і оливковою олією і подати на гарнір або додати до пасти.

5.

Виявляється, обсмажувати на рослинній олії перед приготуванням можна не тільки рис, а й гречку, а також кіноа і булгур. Так крупа виходить більш розсипчастою. Досить 2-3 хвилини прогріти, а потім вже можна і водою заливати. До речі, і рідина так закипить швидше — кулінарний лайфхак на кожному кроці.

4.

Якщо вам терміново потрібен стиглий авокадо, а в холодильнику, як на зло, нестиглі, використовуйте найпростіший спосіб: загорніть фрукт в фольгу і покладіть на 10 хвилин в нагріту до 95 °C духовку. Залишилося тільки охолодити фрукт, і він готовий до вживання. Такого ж ефекту ви досягнете, якщо покладете загорнуті плівкою половинки плоду (без кісточки) в мікрохвильову піч на 10-15 секунд. Зверніть увагу на те, щоб плівка була спеціальна, яка витримує нагрівання в мікрохвильовій печі. Охолодити авокадо можна, не розгортаючи, під струменем води.

кулінарний лайфхак

3.

У тостері можна не тільки обсмажити хліб, а й приготувати картоплю. Спочатку цей кулінарний лайфхак використовували для смаження солодкого батату: нарізали його на скибочки, змащували олією і клали в тостер на 5-7 хвилин, а потім їли з арахісовим маслом і шматочками банану. Але потім спробували так зробити і зі звичайною картоплею, подаючи її потім як гарнір. Цей трюк можна зробити і з кабачками.

2.

Ще один кулінарний лайфхак, який підкорив користувачів Інтернету, полягає в тому, щоб вилити на сковороду злегка збите яйце, дати трохи схопитися, а потім покласти зверху лаваш або тортилью і перевернути. На омлетну масу покласти начинку за смаком: зелень, сир, шинку, шматочки вареної курки, солодкого перцю, томатів. Потім скласти корж навпіл і насолоджуватися імпровізованою кесадільєю.

https://www.instagram.com/p/CCxV8BhJZ6A/?utm_source=ig_embed

1.

Любителі фаршированих яєць знають, як з ними довго приходиться возитися. Але життя не стоїть на місці: користувачі TikTok пропонують новий трюк. Потрібно скласти всі зварені жовтки в поліетиленовий пакет із застібкою зіп-лок, розтерти їх в крихту пальцями, додати майонез і інші інгредієнти за смаком, зрізати край пакета і легко і просто, як кремом, начинити білки.

А вам останнім часом траплялися якісь кулінарні лайфхаки, які можуть значно полегшити нам готування? А може, ви самі придумали вражаючий кулінарний лайфхак і хочете поділитися ним з нами?

За матеріалами

ТУТКА - Відпочивай корисно
15 кулінарних трюків, які придумали для тих, хто не любить стирчати на кухні